Vidović Krišto: ‘Riječ je o pritiscima koji su bili ispod pristojne političke razine’

05.01.2021. 22:25:00

Saborski zastupnici Karolina Vidović Krišto i Milan Vrkljan u utorak su obznanili kako napuštaju klub zastupnika Domovinskog pokreta.

Tu vijest na svom je Facebook profilu objavio Vrkljan, objavu je supotpisala i Vidović Krišto. Kao glavne razloge za napuštanje istaknuli su političke pritiske te spletkarenja koja su se odvijala unutar stranke.

“Prije svega želim reći da nikoga iz Domovinskog pokreta ne želim vrijeđati ili prozivati. Nemam takav karakter i ne želim se time baviti”, kazala je Vidović Krišto za Večernji list.

Na pitanje o kakvim se spletkama radi odgovara:

“Riječ je o pritiscima koji su bili ispod pristojne političke razine, onim pritiscima koji su kolegu Vrkljana i mene sprječavali da u svoje osobno ime te u ime Domovinskog pokreta ostvarimo zbiljske i korjenite reforme koje su Hrvatskoj i hrvatskom društvu neophodne. Tu prije svega mislim na vladavinu pravu, bezuvjetnu borbu protiv korupcije i socijalnu pravdu”, kazala je Vidović Krišto dodavši kako su to njezina tri načela zbog kojih je ušla u politiku i od njih nikada neće odstupiti.

Na pitanje je li ju Škoro sputavao u radu ona kaže:

“Prerano je za govoriti o tome. Kao što sam rekla ne želim protiv nikoga pričati ad hominem, ali mogu reći da će sa svim detaljima javnost i novinari biti upoznati u četvrtak na konferenciji za mediju na koju su svi pozvani. Tamo ćemo pričati otvorenije”, dodala je Vidović Krišto koja nije za sad otkrila svoje planove kao ni detalje budućeg djelovanja u Hrvatskom Saboru.

“Nema nikakve velikih zavrzlama. Naš odlazak je pitanje časti i dostojanstva, odnosno pitanje vizije kako stranka treba izgledati i funkcionirati”, kazao je Vrkljan za Večernji list dodavši kako on i Vidović Krišto u Saboru ostaju kao nezavisni zastupnici koji će do kraja principijelno braniti svoje stavove i neće pristajati na bilo kakav oblik kompromisa, političke trgovine ili autocenzure.

Izvor: narod.hr/Večernji list/Foto:HINA/ Edvard ŠUŠAK/ es

Izvorni autor: Večernji list

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.