VIDOVIĆ KRIŠTO RUŠI MARIĆA! ‘IMAM NOVE DOKAZE’: Jahta nije jedina stvar! Popularni ministar ima novi problem!

15.10.2021. 18:12:00

Zastupnica u Hrvatskom saboru Karolina Vidović Krišto skupila je potpise 34 zastupnika za inicijativu pokretanja rasprave o opozivu ministra financija Zdravka Marića zbog njegovih veza sa poduzetnikom na čijoj je jahti ljetovao.

O tome se oglasila na svom Facebook profilu kazavši kako premijer Andrej Plenković unaprijed zaključuje bez ikakvih dokaza da u postupanju Zdravka Marića nema ničega spornog.

Shvatila je to kao pokušaj izdizanja iznad zakona. Njezinu objavu prenosimo u cijelosti.

“Zadovoljstvo mi je što Vas mogu izvijestiti da su 34 saborska zastupnika potpisala inicijativu da Hrvatski sabor raspravi te opozove ministra financija Zdravka Marića.

Za hrvatske građane je lijepa vijest da su ovu inicijativu potpisali zastupnici iz različitih ideoloških grupacija, jer su se time izdigli iz usko-stranačkih okvira te se založili za opće dobro.

A borba za opće dobro jest borba protiv korupcije!

Hrvatska je egzistencijalno ugrožena upravo zbog sveopće korupcije u svim segmentima hrvatskog društva.

A korupcija je, pak, isključivo moguća ukoliko tijela države ne funkcioniraju. Tijela državne vlasti imaju odgovorne aktere koji ih vode, znači poznate su osobe koje blokiraju rad institucija te time omogućavaju korupciju.

Jedno od najodgovornijih i najvažnijih ministarstava koje treba skrbiti za financijsku disciplinu te sprječavati korupciju jest ministarstvo financija.

Upravo je ovo ministarstvo i najodgovornije za neviđenu korupciju koje za posljedicu ima raseljavanje naših građana te sve veće siromaštvo.

Ministar financija svojim ponašanjem dokazuje da služi centrima moći, a ne hrvatskim građanima, te pri tome otvoreno pokazuje prijezir prema hrvatskoj javnosti.

Kad se otkrilo da se Zdravko Marić vozao na jahti s poduzetnikom Blažom Pavičićem, te kad je ponovno lagao hrvatsku javnost da taj poduzetnik nema poslove s hrvatskom državom, premijer Plenković, umjesto da ga razriješi, izjavio je da je za njega ta afera okončana.

Upravo je u toj Plenkovićevoj rečenici sukus svih hrvatskih problema. A on se zove – suspenzija zakona, blokada institucija te prijezir i obespravljivanje hrvatskih građana.

Jer, na temelju kojega zakona premijer ili bilo koji drugi političar ili dužnosnik nekoga može ekskulpirati od odgovornosti te ga bez utvrđivanja činjenica, od strane nadležnih institucija, proglasiti nevinim?

Upravo iz razloga što kod nas moćnici određuju što je zakonito a što ne, relevantne međunarodne institucije svrstale su nas na zadnje mjesto po pitanju pravosuđa, da imamo najgore pravosuđe u Europskoj uniji i da smo nesigurna investicijska destinacija.

Ta činjenica je, pak, uzrok lošeg stanja u gospodarstvu, što posljedično potiče siromaštvo i opću društvenu depresiju.

Da Hrvatska ima pravosuđe kao Austrija, onda bi Državno odvjetništvo na temelju dosadašnjih poznatih dokaza protiv ministra Marića već otvorilo istragu zbog osnovane sumnje na korupciju.

Ali s obzirom na to da Plenković protuustavno i protuzakonito kontrolira DORH (postavlja se, naravno, pitanje kojim metodama), ministri i drugi dužnosnici mogu neometano kršiti zakone i otuđivati imovinu građana.

Jer, austrijsko državno odvjetništvo može izvršiti premetačinu u kancelarovom uredu i time dokazati da vladavina prava ne poznaje nedodirljive – bez obzira na to koju društvenu ulogu igrali.

A Plenković je, sjetimo se, prije 4 godine priveo državnog odvjetnika Cvitana na konferenciju za medije, kao nekog pučkoškolca, i demonstrirao da su zakoni u Hrvatskoj suspendirani.

Rezultat toga privođenja Glavnog državnog odvjetnika bio je da je tadašnji zastupnik Saucha, protiv kojeg se vodio kazneni postupak, počeo glasovati za Plenkovićevu Vladu – i upravo je tim glasom Tomislava Sauche Zdravko Marić prije četiri godine ostao ministar.

Ovo opisano stanje, dame i gospodo, jest glavni uzročnik svekolike društvene nepravde i siromaštva naših građana.

Svaki zastupnik u Saboru morat će kod ovoga pitanja dati odgovor hrvatskoj javnosti podržava li korupciju i daljnje uništavanje Hrvatske, ili će na ovome pitanju stati na stranu hrvatskih građana, na stranu zakona i reda, te jednakosti svih građana pred zakonom.

Ova inicijativa mora biti prekretnica u hrvatskom političkom životu.

Mi smo dužni primjenjivati europske standarde političke odgovornosti. Afere se ne smiju skrivati, već se moraju rasvijetliti, a počinitelji moraju biti kažnjeni.

Hrvatski građani imaju pravo živjeti u uređenoj državi s funkcionalnom vladavinom prava, u kojoj se rad i iskrenost nagrađuju, a nerad i laž kažnjavaju. Hrvati nisu građani drugog reda u Europi, i to odnarođena vladajuća struktura mora znati.

Na kraju napominjem da sam od pokretanja ove inicijative do danas dobila dodatne dokaze o neobičnom poslovanju poduzetničke obitelji Pavičić, ali i dodatne dokaze o utjecaju ministra Marića na državne službe koje su pod njegovom ingerencijom, kako bi se obitelji Pavičić pogodovalo.

Naravno, sve to ću iznijeti u raspravi u Hrvatskome saboru.

Izvor: Dnevno.hr/PDN/Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Izvorni autor: N.K./Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.