Vijećnik kojeg je Tušek pokušao kupiti stigao u Uskok predati snimku i druge dokaze. 'Spreman sam ići u zatvor'

27.01.2021. 11:47:00

U tijeku je ispitivanje neovisnog vijećnika iz Oroslavja Viktora Šimunića

Neovisni vijećnik iz Oroslavja Viktor Šimunić stigao je u USKOK i istražiteljima donio snimke razgovora s HDZ-ovim saborskim zastupnikom Žarkom Tušekom, te gradonačelnikom Oroslavja Emilom Gredičakom.

Nakon što obave službeni razgovor sa Šimunićem i preslušaju snimke koje je objavio portal 24sata, istražitelji će odlučiti hoće li pokretati ikakav kazneni postupak.

Šimunić tvrdi da nije on inicirao sastanak

Šimunić je prije ispitivanja negirao da je upravo on inicirao sastanak s Tušekom što je jučer sugerirano iz redova HDZ-a. Osim toga, predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković te šef Sabora Gordan Jandroković izjavljivali su kako im nije jasno zašto se Tušek uopće sastajao sa Šimunićem.

“Meni niti na kraj pameti nije bilo da je glavna stvar što se našao sa mnom, a ne ono što mi je sve nudio. Izgleda da nije problem što se mjesta ravnatelja nude na stolu. Nudili su mi i da uđem u stranku i budem njihov kandidat”, bio je Šimunićev komentar na to.

Donio u USKOK nove dokaze protiv Tušeka

Potvrdio je da je USKOK-u donio snimku i druge dokazne materijale. Među ostalim tu su screenshotovi koji, kaže, dokazuju da je pozvan na sastanak, kao i mail kojim se odlučio osigurati, jer je naslutio da bi se sve moglo okrenuti protiv njega.

Budući da se jučer počela spominjati i mogućnost njegovog kaznenog progona zbog neovlaštenog snimanja Tušeka i Gredičaka, Šimunić je ustvrdio da je zbog toga, ako treba, spreman otići u zatvor.

“Dobio sam između 200 i 300 poruka. Samo u jednoj me se optužuje da sam lažljivac”, dodao je i zahvalio svima na podršci. Prijetnje, kaže, nije dobio.

Što će na kraju odlučiti USKOK?

Na pitanje smatra li se zviždačem, kaže da nema odgovor na to pitanje. “Kad su mi rekli iz 24sata da je ovo afera ‘zagorski Watergate’ išao sam gledati film, nisam ga još pogledao. Kad pogledam do kraja onda ću vam moći reći i odgovor na to”, prokomentirao je i kazao kako treba pričekati da USKOK kaže svoje.

Na kraju je ponovio da on mirno spava. Iz HDZ-a ga nisu više kontaktirali. On osobno ne žali ni za čim, jer drži da se mora prokazati kako stvari u Hrvatskoj funkcioniraju.

Izvor: Telegram.hr/ FOTO: Josip Regovic/PIXSELL

Izvorni autor: Ana Raić Knežević/Telegram.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.