Više od 800 šetača na 3. Hrvatskom festivalu hodanja

07.09.2021. 08:27:00

Deset, dvadeset ili trideset kilometara hodalo se ovoga vikenda u Lici. Čist zrak i prekrasna priroda privukli su više od 800 šetača u Otočac i Gospić na treći Hrvatski festival hodanja.

Brojni turisti, ali i vikend posjetitelji u svom kalendaru imaju debelo podcrtan festival hodanja. Aktivnost je to koja svake godine ima sve više poklonika.

- Ovo gledanje u zeleno je fascinacija poetska i stvarna. Mislim da je ovo jedan od najljepših dijelova Hrvatske koji sam vidjela, rekla je Vesna Lovrić Cvjetković, Zagreb

Cilj je pojačati fizičku aktivnost, ali i provesti kvalitetno vrijeme s obitelji, kaže nam gospođa iz Kalifornije.

- Fantastično je, nemam dovoljno riječi iskazati kako čovjek se dobro osjeća, kako se energija i polet ovaj duševni pojača u ovako lijepom okruženju među dobrim ljudima, pozitivnom energijom i s jednim dobrim ciljem, opisuje prof. dr. Suzana Tkalčić, Kalifornija.

Hrvatski festival hodanja posjetili su i inspektori iz Francuske, kako bi postao član Međunarodne organizacije hodanja i tako se pozicionirao na europskoj karti te time privukao još više turista.

- Tek smo započeli hod. Izvrstan početak, napravili smo 5 kilometara, sve norme su realizirane, sve je označeno, svi slijede oznake. Za sada staza je savršena, kaže Gilles Gandrieau, Međunarodna liga hodanja.

- Oni su došli provjeriti našu rutu u Otočac i Gospić, imaju 47 pitanja s kojima provjeravaju zadovoljavamo li sve kriterije da pristupimo njihovom savezu, objašnjava Mile Milković, tajnik Hrvatskog saveza hodanja.

U Međunarodnu ligu hodanja uključeno je 27 država i 30 gradova. 

- Nadam se da smo sljedeće godine biti član svjetske organizacije hodanja i to će odmah raditi promjenu u hodanju i sastavu hodača, rekao je Ivan Radošević, direktor TZ Ličko-senjske županije.

Možete još uživati u kajaku ili na dasci, loviti pastrvu, ili samo hodati, sjediti, upijati dojmove prekrasne Gacke doline.

Izvor: HRT

Izvorni autor: HRT

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.