Više stotina ljudi na posljednjem ispraćaju Božidara Alića

09.03.2020. 20:25:00

U velikoj dvorani Krematorija na Mirogoju pokopan je hrvatski televizijski, filmski i kazališni glumac Božidar Alić.

Na posljednjem ispraćaju glumca koji je preminuo je u utorak u 66. godini života okupilo se nekoliko stotina prijatelja i poštovatelja kako bi u miru ispratili pokojnika.

Među njima bile su i brojne kolege iz svijeta filma, ali i izvan njega. Ljubo Ćesić RojsHrvoje Hitrec neke su od javnih osoba koje su došle na Alićev pogreb.

“Onaj kojeg danas predajemo ne rađa se svakodnevno. Okupili smo se ovdje jer smo znali njegovu veličinu. Tvom putovanju došao je kraj, ali si ostavio trag. Misterij tvog života ulazi u misterij tvoje smrti.

Živio je dostojan život. Domovina za koju je živio neće ga predati u zaborav. Za života na sceni stvarao je ono što je lijepo jer je ljepotu volio, a za dobrotu se borio. Pred nama je vrijeme u kojem ćemo oživljavati njegov duh”, oprostio se Slobodan Prosperov Novak (68).

Božidar Alić ispraćen je uz Oliverovu pjesmu ‘Nocturno’ te pjesmu Franka Sinatre ‘My way’.

Božidar Alić je rođen u Zagrebu 1954. godine. U rodnom gradu završio je Akademiju dramske umjetnosti, a stručno se usavršavao u Piccolo teatru u Milanu.

Godine 1977. debitirao je u drugoj glavnoj muškoj ulozi u ‘Akciji stadion’, te je glumio u brojnim hrvatskim filmovima i kazališnim predstavama.

Osim glumom bavio se i glazbom te je u pratnji  pijanista Branka Bulića Bule imao niz koncerata pjevajući standarde Franka Sinatre i talijanske kancone, surađivao je s Arsenom Dedićem i snimio CD s Matijom Dedićem.

Izvor: Maxportal/Foto:pxll

Izvorni autor: R.I.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.