Vlada dala novu ponudu: Sindikati se već satima konzultiraju u odvojenoj prostoriji?

01.12.2019. 20:33:00

Nova runda pregovora između sindikata i Vlade trebala se nastaviti u nedjelju, a sindikalni čelnici su poručili da je koeficijent ključna riječ koja može zaustaviti štrajk.

Međutim, N1 javlja da čak i ako danas dođe do dogovora između Vlade i sindikata, nastava najranije mogla početi u srijedu.

Pregovori navodno uopće nisu počeli, sindikati i predstavnici Vlade sjede u dvije odvojene prostorije. Sindikati su se samo na hodniku pozdravili s premijerom i s ministrima, ali nisu se sastali. Već četiri sata sjede u prostoriji u kojoj nema grijanja, a da im se nitko nije obratio.

Premijer Andrej Plenković primio je čelnike sindikata i dao novu ponudu. Prema tvrdnjama iz Vlade, intenzivno se pregovara, konzultacije traju unutar Vlade i unutar sindikata o novoj ponudi.

Branimir Mihalinec, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama, rekao je prije ulaska u zgradu Vlade kako su ih pozvali da dođu na sastanak, te da su i oni prošli put poručili da će se odazvati u bilo koje vrijeme.

“Vjerujemo da Vlada ima ponudu za koju smatraju da je dovoljno dobra da se učitelji i učenici sutra vrate u klupe”, rekao je.

“Koeficijent, to je ključna riječ koja u ovom momentu može zaustaviti štrajk, dodala je predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem.

Izvor: narod.hr/N1/Foto:HINA/ Dario GRZELJ/ dag

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.