Vlada nabavlja 15.000 doza remdesivira, evo koliko će to koštati. Ovlastili Alemku Markotić za potpisivanje ugovora za nabavu

27.10.2020. 19:28:00

Vlada je zaključkom ovlastila ravnateljicu Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" Alemku Markotić za potpisivanje ugovora o provedbi Okvirnog ugovora za opskrbu lijekom Veklury (remdesivir) za liječenje COVID-19 pacijenata kojima je potreban dodatni kisik

Vlada je zaključak donijela u utorak na telefonskoj sjednici, novac potreban za njegovu provedbu osiguran je u Financijskom planu Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, a za provedbu je Vlada zadužila Ministarstvo zdravstva, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje i Kliniku za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević".

Okvirni ugovor za opskrbu lijekom Veklury (remdesivir) potpisali su 7. listopada Gilead Sciences i Europska komisija u ime država članica sudionica, a radi sprječavanja i suzbijanja epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2 i liječenja pacijenata oboljelih od bolesti COVID-19 kojima je potreban dodatni kisik.

Izvor: tportal.hr/Foto: Pixsell / Autor: Damir Sencar

Izvorni autor: I. Ba.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.