Vlada odustala od “priziva savjesti” na rad nedjeljom!

01.12.2022. 11:04:00

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić potvrdio je u izjavi nakon sjednice Vlade da je iz izmjena Zakona o radu izbačen dio koji se odnosi na priziv savjesti.

“Kako je i u javnosti i među našim socijalnim partnerima izazvalo najveće polemike nešto što nikad nismo u zakon ni stavili, a što se prozvalo prizivom savjesti, te tri stavke smo izbacili iz konačnog prijedloga nacrta izmjene i dopune Zakona o radu”, kazao je ministar pa dodao da su se na taj potez odlučili posebno iz razloga jer su imali niz konzultacija s mikropoduzetnicima i malim poduzetnicima.

“Tu tematiku prolongiramo do iduće godine kada ćemo ići u izradu novog Zakona o radu”, dodao je.

Pojasnio je i što je točno bilo u dijelu prijedloga koji je izbačen istaknuvši još jednom da oni to nikad nisu nazvali prizivom savjesti.

“Medijski se kumunicirao priziv savjesti. Mi smo imali tri stavke. Ako tjedni odmor ne može biti organiziran tijekom nedjelje, da radnik može odbiti raditi nedjeljom uz dva izuzetka – prijeka potreba i narav posla, odnosno organizacija rada.”

Preokret. @VladaRH odustala od 'priziva savjesti' u Zakonu o radu. Radnik nece moci odbiti rad nedjeljom. Uzivo na @N1infoZG pic.twitter.com/KwPFqJs2lj

— mila moralic (@mila_moralic) December 1, 2022

Izvor: n1/ Foto: Screenshot n1

Izvorni autor: N1 Hrvatska

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.