Vlada predložila Zlatu Hrvoj-Šipek za glavnu državnu odvjetnicu

30.04.2020. 19:40:00

Vlada Republike Hrvatske na zatvorenom dijelu sjednice donijela je niz odluka, a među njima i onu o prijedlogu imenovanja Zlate Hrvoj-Šipek za glavnu državnu odvjetnicu

Utvrđen je Prijedlog odluke o imenovanju Zlate Hrvoj-Šipek Glavnom državnom odvjetnicom Republike Hrvatske, temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom natječaju. Prijedlog odluke upućen je na donošenje u Hrvatski sabor, izvijestili su iz Vlade.

Podsjetimo, Zlata Hrvoj-Šipek dosad je obavljala funkciju zamjenice Glavnog državnog odvjetnika, a do imenovanja novog glavnog državnog odvjetnika/odvjetnice, a nakon smjene Dražena Jelenića, Hrvoj-Šipek je vršiteljica te dužnosti.

Prije nekoliko dana, Hrvoj-Šipek je rekla da nije dobila mig iz Vlade da se prijavi.

"Mislim da ono što se događalo u zadnja dva mjeseca nije nikome događalo, zadovljna sam s onim što smo uspjeli učiniti, nagli odlazak glavnog državnog odvjetnika, korovnarius, potres u kojem je zgrada oštećena, a mi smo nastavili raditi", rekla je.

Misli da u javnosti nema dovoljno spoznaja što DORH radi i da se vidi samo jedan dio kroz medijske izvještaje i da su im tri zadaće: glavne zaštita imovine, štititi Ustav i zakonitost te progon počinitelja kaznenih djela. Za prve dvije koje je navela kaže da su zbog situacije u Hrvatskoj pale u drugi plan zbog borbe protiv korupcije za koju isto kaže da je važna.

Izvor: tportal.hr/Foto:Boris Scitar

Izvorni autor: V.B.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.