Vlahušić, osuđeni bivši gradonačelnik Dubrovnika, dobio je status branitelja. Proveo je 15 dana u sanitetu

21.01.2020. 17:53:00

Piše da je status branitelja ostvario radom u sanitetu Hrvatske vojske

Bivši dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić danas se na Facebooku pohvalio dokumentom kojim mu Ministarstvo obrane RH priznaje status branitelja. „Nakon 25 godina”, napisao je Vlahušić uz fotografiju rješenja prema kojem je zaista bio branitelj, i fotografiju na kojoj u maskirnoj uniformi pozira s četvero djece i još jednim muškarcem u civilu, dodavši da je status branitelja ostvario radom u sanitetu Hrvatske vojske.

„Ako drugi nisu htjeli priznati Istinu, tadašnja djeca, a danas odrasli ljudi uvijek su je znali. Nadam se da će kraće vrijeme trebati za povratak zidina gradu i revidiranje političkoga progona”, stoji još u tekstu koji je objavio Vlahušić. Objava, međutim, nije zaslužila pažnju zbog Vlahušićeve prezentacija novoostvarenog braniteljskog statusa, nego zbog toga što otkriva o vremenu koje je proveo u vojsci.

Dva tjedna u HV-u

Na samom dnu fotografije, ispod naslova Rješenje, piše ovako: „Utvrđuje se status branitelja iz Domovinskog rata za Andru Vlahušića, rođ. 17.05.1960. kao pripadniku VP8302 Dubrovnik od 04. kolovoza 1995. do 19. kolovoza 1995. Dakle, bivši dubrovački gradonačelnik pohvalio se kako je u vojsci proveo ukupno 14 dana, dva tjedna.

Sudeći po objavljenom dokumentu, Vlahušić je član HV postao na dan početka Operacije Oluja, a u sastavu vojske ostao je još 12 dana nakon oslobađanja Krajine. Vlahušić se, inače, u više navrata predstavljao kao dubrovački branitelj iz 1991. godine. Navodno je spominjao da je bio šef logistike od listopada 1991. do travnja 1992. godine, te organizator gašenja požara 6. prosinca 1991. godine.

Izvor: Telegram.hr

Izvorni autor: Vedran Vrabec

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.