Vlasti u Pakistanu prijete: Oduzet ćemo mobitele svima koji se ne cijepe!

23.06.2021. 12:54:00

Sada je vlast otišla korak dalje i zaprijetila da će svima koji se ne cijepe oduzeti mobilne telefone.

Pakistanske vlasti zaprijetile su građanima da će im zabraniti upotrebu mobilnih telefona ako se ne cijepe protiv koronavirusa. Prethodno je u pakistanskoj pokrajini s najviše stanovnika Punjab održan sastanak zdravstvenih vlasti koji je vodio ministar zdravstva Yasmin Rashid a na kojem je zaključeno da se cijepljenje mora ubrzati, javlja RTL.

Nakon prvotnog plana da se do kraja godine cijepi većina od 67 milijuna stanovnika Punjaba koji je propao, vlada uspijeva cijepiti samo 52.000 ljudi dnevno. Mnogi vide da je razlog  u lošoj  informiranosti Pakistanaca o važnosti cjepiva ili pak zabrinutost zbog mogućih nuspojava.

Sada je vlast otišla korak dalje i zaprijetila da će svima koji se ne cijepe oduzeti mobilne telefone, odnosno da će im isključiti usluge mobilne telefonije. Većina Pakistanaca ima pristup internetu prvenstveno preko mobilnog jer ne posjeduju prijenosnike ili računala, što znači da će mnogi završiti u svojevrsnoj informacijskoj izolaciji.

Izvor: Narod

Izvorni autor: ph/Epa

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.