Vodeni val prijeti Aljmašu: Pojačane pripreme za obranu nebranjenog naselja

20.09.2024. 12:31:00

Prate se vodostaji Dunava, a pripreme za obranu su u punom zamahu. Naselju Aljmaš, koje se nalazi uz Dunav, prijeti dosad najveći vodeni val. Posebno je ugroženo vikend-naselje, koje se nalazi na nebranjenom području.

Hrvatske vode dostavile su pijesak, a općina Erdut, u suradnji sa Stožerom civilne zaštite Osječko-baranjske županije, osigurala je dolazak dobrovoljnih vatrogasnih društava (DVD-ova) koja pomažu mještanima u punjenju i transportu vreća s pijeskom, kako bi se zaštitilo područje od mogućih poplava.

„To je sudbina ove prve linije koja je bliža Dunavu, nema benta i to je tako“, rekao je jedan od stanovnika. Unatoč prijetnji vodenog vala, mještani ostaju pribrani: „Mi smo ovdje vikend-naselje i tu smo htjeli živjeti. I normalno je da se nekad izlije, ali nije ništa strašno.“

Izvor: HRT

Izvor: HRT/Foto:video screenshot / HRT / HTV

Izvorni autor: PDN/HRT

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.