Vodi Neuville, ispao Rovanperä, Prodana izbacio kvar

23.04.2021. 19:54:00

Nakon četiri brzinska ispita na Croatia Rallyju, trećoj utrci ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u reliju, u vodstvu je Belgijanac Thierry Neuville (Hyundai), koji je potvrdio da mu najbolje leže asfaltne podloge, dok je Finac Kale Rovanperä, koji je vodeći u ukupnom poretku SP nakon dva relija, odustao već na prvom brzincu.

Velšanin Elfyn Evans (Toyota) sa +7.3 sekundi zaostatka je drugi, a aktualni i sedmerostruki svjetski prvak Francuz Sebastien Ogier (Toyota) sa 12.3 sekundi slabijim vremenom je na trećoj poziciji na polovici prve etape. Pobjednik finskog Arctic Rallyja Estonac Ott Tänak (Hyundai) sa zaostatkom od +25.3 sekunde je na četvrtom mjestu.

Viliam Prodan (Ford Fiesta), koji je od šest hrvatskih posada bio najbolji na prvom brzinskom ispitu, odustao je u trećoj etapi zbog mehaničkog kvara na automobilu. Tako je nakon četiri brzinca od Hrvata najbolji Krešimir Ravenščak na 48. mjestu (Ford Fiesta/ +8:48.4), 52. je Željko Magličić (Ford Fiesta/ +9:21.0), na 55. poziciji je Martin Ravenščak (Ford Fiesta/ +9:33.0), do njega na 56. i 57. mjestu su Mateo Butorac (Peugeot 208/ +9:56.2) i Ivica Siladić (Ford Fiesta /+10:52.4).

Izvor: narod.hr/PDN/Foto:HINA/ Damir SENCAR/ ds

Izvorni autor: narod.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.