VOJNICI I POLICAJCI POTUKLI SU SE U KAFIĆU KOD VINKOVACA: Policija intervernirala, ali akteri su učinili nešto neočekivano

25.05.2020. 11:56:00

Od dvojice policajaca, koji su u tijekom tučnjave u kafiću bili van dužnosti, jednog čeka prijava za remećenje javnog reda i mira, dok obojicu čeka dispilinski postupak, jednog zbog tučnjave, drugog zato što nije pomogao kolegama koji su došli na intervenciju

Pola sata nakon ponoći 13. svibnja u Komletincima, selu u sastavu Grada Otoka kod Vinkovaca, u kafiću koji je radio znatno dulje od dopuštenog radnog vremena, fizički su se sukobili vojnici i policajci. No ni Ministarstvo ni nadležna policijka postaja o tome nisu izvjestili javnost, nego je tek Večernji doznao kako su dva vojnika i policajac prijavljeni su zbog remećenja javnog reda i mira. Drugi je policajac prijavljen jer nije pomogao kolegama.

Još je bizarnije objašnjenje koje policija nudi zašto nije utvrđeno jesu li policajci i vojnici koji su se potukli u kafiću bili pijani

‘Udaljili se pa nije provedeno ispitivanje’

„Navedene osobe udaljile s mjesta događaja nakon narušavanja javnog reda i mira pa zbog odmaka vremena događaja i identificiranja te pronalaska počinitelja nije provedeno ispitivanje njihove alkoholiziranosti”, priopćili su iz policije. Iako je policija pozvana i došla na intervenciju, sukobljene strane jednostavno su otišle, a da pritom nisu testirane na alkohol.

Od dvojice policajaca, koji su u tijekom tučnjave u kafiću bili van dužnosti, jednog čeka prijava za remećenje javnog reda i mira, dok obojicu čeka dispilinski postupak, jednog zbog tučnjave, drugog zato što nije pomogao kolegama koji su došli na intervenciju.

Što se tiče vojnika, policija će “zbog utvrđene sumnje u prekršajnu odgovornost djelatnih vojnih osoba izvijestiti nadležnu službu Ministarstva obrane Republike Hrvatske”, odgovarili su na upit.

U tučnjavi nisu sudjelovali samo djelatnici policije i vojske.

Policija se na intervenciju bila zaputila nakon dojave o glasnoj glazbi, a u kafiću bilI uglavnom mještani i utvrđeno je kako „više osoba narušava javni red i mir”.

Stradao i skupi Audi

“Po dojavi o glasnoj glazbi u tom objektu intervenirala je policijska ophodnja koja je u prostorijama objekta zatekla ugostiteljskog djelatnika, a na terasi između ostalih osoba i 61-godišnjaka iz Komletinaca u vidno alkoholiziranom stanju.

Policijski službenici namjeravali su udaljiti osobe koje su zatekli u blizini objekta te su zbog pružanja pasivnog otpora i vrijeđanja bili prinuđeni 61-godišnjaka privesti u policijsku postaju uporabom sredstava prisile. Prije zadržavanja u postaji, u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci analizom krvi i urina utvrđena mu je koncentracija od 2,10 g/kg alkohola u organizmu. Glede narušenog javnog reda i mira policija je prekršajno prijavila 61-godišnjaka, dok je o prekoračenju dopuštenog vremena rada ugostiteljskog objekta izvijestila Državni inspektorat”, navodi se u odgovoru PU Vukovarsko srijemske. Večernji doznaje da je tijekom incidenta oštećen i skupi audi A5.