Von der Leyen: Bodljikave žice i zidove na granicama nećemo financirati

22.10.2021. 18:07:00

Čelnica Europske komisije Ursula von der Leyen u Bruxsellesu je rekla da Europska Unija neće financirati postavljanje bodljikavih žica i zidova na granice EU.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas je odgovarajući na pitanja novinara tijekom samita Europskog vijeća u Bruxellesu među ostalim rekao da neke države doživljavaju velike migracijske pritiske, osobito zemlje poput Latvije, Litve i Poljske. “Inzistirali smo na tome da se dodatno podupru zemlje koje čuvaju vanjsku granicu Unije”, rekao je.

No, kako javlja AFP, to se neće dogoditi, barem što se tiče fizičkih barijera.

Objavila je to čelnica Europske komisije Ursula von der Leyen koja je rekla:

“Iz europskog se budžeta financira upravljanje granicama i ne samo oprema ili osoblje, nego i elektronika i infrastruktura. Imali smo raspravu o postavljanju fizičke infrastrukture i bila sam jasna da se Komisija slaže da se bodljikave žice i zidovi neće financirati.”

 

Izvor: n1/ Foto: Afp

Izvorni autor: Hina/Foto:Katia CHRISTODOULOU

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.