Vozaču trajno oduzeli bmw i mora platiti čak 43.000 kuna kazne!

11.02.2023. 13:05:00

ODUZET BMW

Policija je konačno uhitila vozača koji im je uspio pobjeći bmw-om, ali bijeg se na koncu pokazao kao potpuno krivi izbor.

Ovih je dana vozač (32) priveden prekršajnom sucu koji ga je kaznio s čak 5720 eura (oko 43.000 kuna) te mu je trajno oduzet bmw koji je stavljen na raspolaganje MUP-u. Što je to ‘majstor’ učinio da je dobio tako drakonsku kaznu?

Kako je otkrila policija, njega su pokušali zaustaviti još predlani 15. kolovoza oko 19 sati dok se bmw-om kretao Heinzelovom ulicom u Zagrebu u smjeru juga te je potom naglo ubrzao Radničkom cestom u smjeru juga, piše portal Danica.hr.

“Uočio  ga je policajac koji mu je pokazao službenu palicu „stop policija“, a nakon toga je koristio svjetlosne i zvučne signale, na šta se vozač oglušio ne zaustavljajući bmw. Potom je naglo povećao brzinu te na raskrižju Radničke i Žitnjačke bez zaustavljanja i smanjivanja brzine prošao kroz crveno na semaforu.

Vozio bez vozačke

Nastavio je kretanje vozilom u smjeru istoka.  Krećući se ulicom Kozari put III u smjeru istoka, prošao je i bez zaustavljanja pokraj znaka „stop“, da bi potom u toj ulici ostavio upaljeno vozilo i pobjegao. Provjerama policijski službenici su utvrdili kako 32-godišnjak nema položeni vozački ispit.

Kako je vozač najmanje dvaput pravomoćno kažnjen za taj prekršaj (vožnja vez vozačke, op. a.), osobni automobil zagrebačkih oznaka je premješten na službeni prostor policije”, otkrili su iz zagrebačke Policijske uprave.

Godinu i pol nakon što su ga naganjali po Zagrebu, policija je konačno uspjela vozača privesti pravdi. Ovaj tjedan, naime, uhićen je i predan na nadležni prekršaji sud u Zagrebu, nakon izdane tjeralice zbog počinjenih prekršaja lani u kolovozu. Inače boravi u inozemstvu, ali je ovih dana došao u Hrvatsku.

“Zbog počinjenih prekršaja u prometu, 32-godišnjak je proglašen krivim i izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 5720,18 eura te mu je trajno i bez naknade oduzeto vozilo zagrebačkih registarskih oznaka marke bmw koje se stavlja na raspolaganje tužitelju”, rekli su iz policije.

Izvor: Danica.hr/Foto:Ilustracija/policija

Izvorni autor: PDN/Danica.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.