Vozite automobil registriran izvan EU i počinili ste prekršaj? Više nećete moći Hrvatsku napustiti bez plaćanja kazne

08.09.2021. 12:34:00

Upravljate vozilom koje je registrirano izvan granica Europske unije, a nakon počinjenog prekršaja mislite napustiti Hrvatsku bez plaćanja kazne? Više to neće biti moguće, naime, granična policija raspolaže podacima i kroz novu aplikaciju će naplatiti prekršaj prilikom granične kontrole.

Policija se pohvalila nastavkom sveobuhvatnog projekta modernizacije i digitalizacije rada prometne policije u sklopu kojega su policijski službenici počeli raditi s novom aplikacijom.

Pomoću ove aplikacije imaju uvid u evidenciju vozila stranih registracijskih oznaka država izvan Europske unije, a kojima su vozači počinili prometni prekršaj na području Hrvatske. Prilikom obavljanja granične kontrole, granični policajci će utvrditi vlasnika vozila te kroz navedenu aplikaciju procesuirati prometni prekršaj.

Jednako tako, po dolasku na granični prijelaz, policijski službenici će počiniteljima prekršaja koji nemaju prebivalište ili stalno boravište u Republici Hrvatskoj, a imaju neplaćene kazne za počinjene prekršaje, kroz aplikaciju uručiti obavijest o počinjenom prekršaju, odnosno procesuirati počinjeni prekršaj.

Na ovaj se način se u značajnoj mjeri olakšava procesuiranje prometnih prekršaja počinjenih vozilima registriranim izvan Europske unije, kao i procesuiranje prekršaja za osobe sa prebivalištem ili stalnim boravištem izvan Republike Hrvatske. S druge pak strane počinitelji prekršaja brže i jednostavnije reguliraju neplaćene kazne za počinjenje prekršaje.

Izvor: Dnevnik.hr/PDN/Foto: mup.gov.hr

Izvorni autor: A. Ž./Dnevnik.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.