Vremenska prognoza: Iznadprosječno toplo i promjenjivo vrijeme s vjetrom na Jadranu

30.03.2024. 08:04:00

Današnji meteorološki pregled donosi vijesti o nadolazećem vremenu koje će obilježiti pretežno ili djelomice sunčano vrijeme te iznadprosječno visoke temperature, uz istovremeno naglašene vjetrovite uvjete, posebno duž obale Jadranskog mora, prognozira DHMZ.

Prema najnovijim prognozama, očekuje se da će veći dio dana biti obilježen suncem, s povremenim prolaznim oblacima, osobito tijekom poslijepodneva duž sjevernog dijela Jadrana. Lokalno se može pojaviti i blaga kiša, uglavnom na navedenom području. Temperatura zraka bit će iznadprosječna, s najvišim dnevnim vrijednostima između 20 i 25 °C, a na istočnom dijelu zemlje čak i do 28 °C.

Foto: screenshot/DHMZ

Vjetar će uglavnom biti slab do umjeren, dolazeći iz jugoistočnog i jugozapadnog smjera, dok će u gorju biti prisutan i jak vjetar. Duž Jadranske obale, očekuje se jako do olujno jugo koje će dodatno otežati plovidbu i aktivnosti na otvorenom moru.

Izvor: DHMZ/Foto:Ilustracija/vrijeme/Pixabay

Izvorni autor: PDN/DHMZ

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.