VREMENSKA PROGNOZA U utorak se očekuju mjestimične kiše, vjetar, ali i iznadprosječno toplo vrijeme!

05.11.2019. 08:41:00

Bit će promjenljivo oblačno s mjestimičnom kišom, vjetrovito i iznaprosječno toplo, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za utorak.

Kiša će biti češća na Jadranu i u predjelima uz njega, a mogući su i lokalno izraženiji pljuskovi i grmljavina, osobito na sjevernom dijelu.

Najviše sunčanog i suhog vremena bit će na istoku zemlje, gdje će povremene kiše biti tek navečer.

Puhat će umjeren, na udare ponegdje i jak južni i jugozapadni vjetar. Na Jadranu jako i olujno jugo i južni vjetar, na sjevernom dijelu poslijepodne i jugozapadni.

Najviša temperatura zraka uglavnom od 17 do 22 Celzijeva stupnja.

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorena je dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, izvijestio je u utorak ujutro Hrvatski autoklub.

Kolnici su vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti.

Od 1. studenoga do 31. ožujka na motornim vozilima za vrijeme vožnje danju moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla.

Zbog vjetra u prekidu su trajektna linija Lopar-Valbiska te katamaranske linije Rijeka-Cres-Mali Lošinj i Rijeka-Rab-Novalja.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Izvor: av/h/Direktno.hr/Foto:FaH

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.