Vremenska prognoza: Umjereno i pretežno oblačno, mjestimice s kišom, iznadprosječno toplo, na moru vjetrovito

10.03.2024. 08:24:00

Današnja vremenska prognoza donosi raznolik skup atmosferskih pojava diljem Hrvatske. Očekuje nas umjereno i pretežno oblačno vrijeme, s mjestimičnom kišom koja će obogatiti atmosferu. Temperatura će biti iznadprosječno topla, s posebnim naglaskom na obalu gdje će vjetar pridonijeti živosti, prognozira DHMZ.

Glavnina kiše planirana je za večernje i noćne sate, posebno duž jadranske obale i susjednih predjela gdje se očekuju pljuskovi praćeni grmljavinom, ponegdje čak i obilni. Jutarnji sati na kopnu mogu biti obasjani mjestimičnom maglom, dodatno pridonoseći raznolikosti vremenskih uvjeta.

Na istoku zemlje, sunce će dominirati nebu, pružajući sunčana razdoblja i većinom bez oborine. Vjetar će zapuhati umjerenim jugoistočnim i južnim smjerom, u gorju čak i jak, s olujnim udarima, da bi krajem dana prolazno promijenio smjer na zapadni.

Jadranska obala doživjet će snažan i olujan jugo, no prema večeri se očekuje slabljenje na sjevernom dijelu, uz okretanje na jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura kretat će se uglavnom između 14 i 19 °C, pružajući topli doživljaj unatoč dinamičnim atmosferskim uvjetima.

Foto: snimka zaslona/DHMZ

Izvor: DHMZ/Foto:Ilustracija/vrijeme

Izvorni autor: PDN/DHMZ

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.