Vremenska prognoza za 11.07.2020.

11.07.2020. 10:29:00

U prvom dijelu dana pretežno sunčano. Potom naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom, najprije na sjeverozapadu, a navečer i u većem dijelu zemlje. Lokalno pljuskovi mogu biti izraženi i obilni, osobito u zapadnim predjelima. Suho će se zadržati jedino na jugu zemlje. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i jugoistočni. Na kopnu će poslijepodne zapuhati jak sjeverac i sjeveroistočnjak, a na sjevernom dijelu Jadrana navečer i u noći umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34 °C.

VREMENSKA PROGNOZA ZA SUTRA:

Tijekom noći mjestimična kiša, lokalno i grmljavina, a prema jutru smanjenje naoblake. Stoga će veći dio dana prevladavati sunčano. Na kopnu će puhati umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, povremeno s jakim udarima. Na Jadranu umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, postupno će oslabjeti, a prema otvorenom moru će zapuhati sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 12 do 16, a na Jadranu od 18 do 22 °C. Najviša dnevna uglavnom od 20 do 24, a između 27 i 30 °C u unutrašnjosti Dalmacije, duž obale i na otocima.

Izvor: DHMZ

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.