Vrijeme diljem Hrvatske: Promjenljivo i kišovito s lokalnim pljuskovima

30.08.2023. 09:24:00

Današnje vremenske prognoze donose niz promjena za različite dijelove Hrvatske. Očekuje se pretežno oblačno nebo s povremenom kišom te lokalno izraženijim pljuskovima praćenim grmljavinom, osobito duž Jadranske obale. Posebna pažnja potrebna je za sjeverni Jadran, gorje i sjeverni dio Dalmacije gdje su moguće mjestimično obilne oborine, prognozu donosi DHMZ.

Što se tiče vjetra, dominirat će slab do umjeren sjeveroistočni vjetar, dok će istočni dijelovi zemlje osjetiti sjeverozapadni vjetar. Na Jadranu će puhati jugozapadnjak i jugo, dok će se na sjevernom dijelu privremeno javiti sjeverozapadnjak i bura.

Temperature zraka bit će umjerene, s najvišim dnevnim temperaturama koje se kreću od 18 do 23 °C. U Slavoniji i Dalmaciji moguće je postizanje i temperatura do 26 °C.

Izvor: DHMZ/Foto:Ilustracija

Izvorni autor: PDN/DHMZ

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.