Vrijeme pravo zimsko: Oblačno i vjetrovito, mjestimice slaba kiša i snijeg

20.03.2021. 08:49:00

U subotu – kada u 10 sati i 37 minuta astronomski počinje proljeće – vrijeme će u većini Hrvatske biti gotovo pravo zimsko. Prevladavat će oblačno i vjetrovito, mjestimice sa slabom kišom i snijegom. U nedjelju razvedravanje pa će u prvoj polovini idućeg tjedna biti djelomice sunčano i uglavnom suho te i dalje hladno i vjetrovito s umjerenim i jakim sjevernim i sjeveroistočnim vjetrom. Na Jadranu će bura u utorak oslabjeti, ali će prije toga biti često jaka i olujna, na sjevernom dijelu i s orkanskim udarima koji će stvarati probleme u prometu.”, prognozirao je u emisiji “Vrijeme” za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

mr. sc. Dragoslav Dragojlović: “U subotu na istoku zemlje pretežno oblačno povremeno s kišom, a uglavnom poslijepodne mjestimice će biti susnježice i snijega, uz povremeno umjeren sjeverni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od -4 do -2 °C, a najviša dnevna između 5 i 7 °C.

Podjednaka temperatura zraka bit će i u središnjoj Hrvatskoj, uz umjereno i znatno oblačno vrijeme, ponegdje sa slabom kišom ili snijegom, osobito prijepodne. Poslijepodne u najsjevernim krajevima djelomično razvedravanje. Vjetar povremeno umjeren sjeveroistočni.

U gorju većinom, oblačno mjestimice sa snijegom, a ponegdje je moguć i tanji snježni pokrivač. Na sjevernom Jadranu djelomice sunčano s jakom i olujnom burom, a uz obalu može biti i snijega nošenog burom. Jutarnja temperatura zraka od -6 do -4 °C, uz obalu između 2 i 6 °C. Najviša dnevna od 2 do 4 °C, na moru između 7 i 10 °C.

Na srednjem Jadranu promjenjivo oblačno, ponegdje uz malo kiše, a u unutrašnjosti Dalmacije može biti i malo snijega. Puhat će umjerena i jaka bura, pri čemu će more biti malo i umjereno valovito. Dnevna temperatura između 8 i 12 °C.

Na krajnjem jugu Hrvatske oblačnije mjestimice s kišom, a u Konavlima ponegdje može biti susnježice i snijega. Puhat će umjerena i jaka bura. Bit će podjednako toplo kao i na srednjem dijelu.”

I dalje razmjerno hladno

U nedjelju u unutrašnjosti djelomično razvedravanje, ali još ponegdje može pasti i malo snijega, uglavnom na istoku. U ponedjeljak i utorak djelomice sunčano i uglavnom suho te i dalje hladno. Bit će vjetrovito s umjerenim, povremeno i jakim sjevernim i sjeveroistočnim vjetrom.

U nedjelju na Jadranu promjenljivo i uglavnom suho, a u ponedjeljak i utorak barem djelomice sunčano. Puhat će jaka i olujna, na sjevernom dijelu i orkanska bura, koja će potkraj ponedjeljka slabjeti.”, prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

Izvor: Narod

Izvorni autor: gs/foto: Getty Images

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.