Vukovac: ‘Bilo bi pošteno prema biračima da HDZ prizna povezanost sa strankama lijevog svjetonazora’

15.03.2021. 07:52:00

“Neobično je što Tena Šimonović Einwalter uživa potporu HDZ,-a, SDP-a i Možemo. HDZ bi trebao biti desnica, demokršćanska stranka, međutim iščitavajući njen životopis došla sam do podatka da se zalagala za implantaciju Istanbulske konvencije, što pokazuje kako je uska suradnja i velika povezanost između HDZ-a i stranaka lijevog svjetonazora. Bilo bi pošteno da to priznaju.”, komentirala je za Narod.hr zastupnica Domovinskog pokreta Ružica Vukovac HDZ-ovu kandidatkinju za pučku pravobraniteljicu.

“Za zlatnu mladež postoje radna mjesta”

Naime, jedna od predloženih kandidatkinja Tena Šimonović Einwalter favorit je vladajuće većine okupljene oko premijera Andreja Plenkovića, iako je po stavovima bliska ljevici s obzirom na njeno zalaganje za takozvana prava LGBT zajednice, za provedbu Istanbulske konvencije te s obzirom na njenu suradnju s ljevičarskom nevladinom organizacijom Centar za mirovne studije.

“Proučavajući dostavljene životopise kandidatkinja za pučku pravobraniteljice, bilo nam je neobično što su to skraćene verzije. Smatramo da kao zastupnici trebamo dobiti više podataka. Hrvatska se još uvijek bori s vladavinom pravom i problemima gdje pučki pravobranitelj može doprinijeti njihovom rješavanju. Stoga je bitno tko su te osobe. Čitajući biografiju jedne kandidatkinje, došla sam do poveznice s premijerom Andrejem Plenković koji je vodio ured tadašnjeg pomoćnika ministra vanjskih poslova – oca jedne kandidatkinje. Naravno da je to bacilo sumnju na transparentnost samog postupka izbora. Neobično je išto Tena Šimonović Einwalter uživa potporu HDZ,-a, SDP-a i Možemo. HDZ bi trebao biti desnica, demokršćanska stranka, međutim iščitavajući njen životopis došla sam do podatka da se zalagala za implantaciju Istanbulske konvencije, što pokazuje kako je uska suradnja i velika povezanost između HDZ-a i stranaka lijevog svjetonazora. Bilo bi pošteno da to priznaju.”, kazala je Vukovac i naglasila kako ju zabrinjava odlazak mladih, a istodobno se zapošljavaju politički podobni, tzv. zlatna mladež.

“Zabrinjavajuće je što za zlatnu mladež postoje radna mjesta. Problem je što se pučki pravobranitelj mora boriti za jednakost u hrvatskom društvu, a on sam nije bio jednak s ostalima.”

Govorila je i o položaju žena u ruralnim područjima te o neustavnim odredbama Zakona o poljoprivredi koje su doprinijele propasti hrvatskog sela.

“Stotine milijuna kuna odlaze odabranima. Trošimo javni novac da bi zadovoljili političke apetite pojedinaca, a hrvatsko selo je na izdisaju.”, upozorila je Vukovac i navela primjer općinskog načelnika Gorana Đanića čiji je OPG dobio državnu potporu što pokazuje isprepletenost politike i poticaja koji idu u džepove pojedinaca.

Razgovor u cijelosti pogledajte na YouTube kanalu Narod.hr-a.

Izvor: Narod

Izvorni autor: Ivana Grbeša/Foto: Fah (Fotomontaža: Narod.hr)

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.