VUKOVAR NOVO ŽARIŠTE: ČAK 24 NOVOZARAŽENA U ZADNJA 24 SATA!

06.08.2020. 17:48:00

Objavljujemo podatke o novozaraženima koronavirusom u Hrvatskoj iz lokalnih stožera Civilne zaštite.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglima do 8:00 sati, u posljednja 24 sata su 24 nove pozitivne osobe na COVID-19.

Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 472, od kojih je 276 osoba izliječeno, a 5 osoba je preminulom, javlja N1.

Zagrebačka županija

U Zagrebačkoj županiji je u protekla 24 sata pet novih slučajeva zaraze novim koronavirusom, te je trenutno na tom području aktivno 38 slučajeva.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do danas do 11 sati evidentirano je 256 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom.

Do sada je ukupno izliječeno 207 osoba, a 11 ih je umrlo.

U Primorsko-goranskoj nema novozaraženih

Na području Primorsko-goranske županije u protekla 24 sata nema novozaraženih koronavirusom, javljaju iz epidemiološke službe županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo.

U županiji je 8 aktivnih slučajeva i 145 izliječenih. U KBC-u su i dalje smještene 2 osobe, dok je 6 osoba u izolaciji u vlastitom domu/na kućnom liječenju.

Ukupno do sada evidentirano je 155 COVID-19 slučajeva.

U Zagrebu je tijekom jučerašnjeg dana zabilježeno šest novih slučajeva zaraze koronavirusom, pa je broj aktivnih slučajeva 170, a 347 osoba je u samoizolaciji, izvijestio je u četvrtak zagrebački Stožer civilne zaštite.

“U protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo obrađeno je 195 uzoraka. Imamo šest novih slučajeva u Zagrebu. Posljedično tome, deset osoba je dobilo mjere samoizolacije”, rekla je zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Sandra Šikić.

Trenutno, u Zagrebu je ukupno 170 aktivnih slučajeva i 347 samoizolacija. Od novih šest slučajeva zaraze, dva su kontakti s prethodno oboljelim osobama, jedan je “import” državljanin Češke, a tri za sada imaju negativne epidemiološke anamneze.

Ukupan broj oboljelih u Zagrebu je 1238, a broj preminulih i dalje je 23.

Što se tiče mladih i noćnih izlazaka, Šikić je istaknula da u zadnjih nekoliko dana nisu zabilježili slučajeve povezane s noćnim klubovima, odnosno da se možda kriju u nejasnim epidemiološkim slučajevima.

“Svakako se smanjio trend i nemamo više toliko slučajeva povezanih s boravcima u noćnim klubovima. Tome je vjerojatno uzrok nekoliko faktora – apeli koje šaljemo sa svih strana urodili su plodom i građani se ponašaju odgovornije, a s druge strane tu su i razne inspekcije”, ustvrdila je Šikić.

Vezano za poplave nakon obilnih kiša, zamjenica gradonačelnika Olivera Majić podsjetila je da je rok za prijavu šteta od poplava produžen do petka. Do sada je obrađeno i upisano 1623 zahtjeva, a još je 150 neobrađeno.

Jedan novi slučaj u Varaždinskoj

U zadnja 24 sata Varaždinska županija bilježi jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a riječ je o muškarcu srednje životne dobi, bliskom obiteljskom kontaktu ranije zaražene osobe, koji se u vrijeme pojave simptoma nalazio u samoizolaciji.

Iz Varaždinske županije u četvrtak navode kako je taj muškarac zbog teže kliničke slike hospitaliziran u Općoj bolnici Varaždin.

Na današnji dan u županiji je devet aktivnih slučajeva zaraze, od čega su tri osobe smještene u Općoj bolnici Varaždin, a šestero ih je izolirano kod kuće i pod aktivnim su zdravstvenim nadzorom infektologa.

Od početka pojave koronavirusa u županiji je evidentirano 67 slučajeva zaraze, a 12 osoba se dodatno pripisuje zbog prijavljenog mjesta prebivališta.

Pod mjerom samoizolacije i aktivnim zdravstvenim nadzorom trenutno su 22 osobe, a sve su kontakti ranije potvrđeno zaraženih osoba.

U Istri zaražen Talijan

Jednoj novoj osobi, talijanskom državljaninu, potvrđena je zaraza koronavirusom u Istarskoj županiji, od ukupno 42 uzorka koje je u zadnja 24 sata testirao županijski Zavod za javno zdravstvo.

“Osoba je talijanski državljanin koji boravi na području Istarske županije. Testiran je na prijemu Opće bolnice Pula zbog drugih zdravstvenih tegoba, radi kojih je i hospitaliziran.

U tijeku je postupak njegova povratka u matičnu državu“, rekao je u četvrtak načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac.

U Istri je trenutno 60 aktivnih covid-19 pozitivnih osoba, a pod mjerom samoizolacije nalazi se 138 osoba.

Na području Virovitičko-podravske županije nema novozaraženih od virusa SARS-CoV-2

U zadnja 24 sata jednoj novoj osobi potvrđena je zaraza koronavirusom u Zadarskoj županiji, a riječ je o mlađem muškarcu iz Zadra kojemu se utvrđuju kontakti i kretanje, priopćio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

Nakon punih 47 dana Osječko-baranjska županija ne bilježi nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

“Iako je u zadnja 24 sata u laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Osijek obrađeno 147 uzoraka, niti jedan uzorak nije bio pozitivan na koronavirus. Zadnji dan bez novopozitivnih osoba na području Osječko-baranjske županije zabilježen je prije 47 dana – 18. lipnja”, priopćili su iz Stožera.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:Davorin Visnjic/POOL/PIXSELL

Izvorni autor: N1

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.