Vukovar: Predstavnici liječničke komore odali počast žrtvama

15.11.2020. 15:54:00

Predstavnici Hrvatske liječničke komore su u nedjelju, par dana prije obilježavanja Dana sjećanja, odali počast žrtvama Vukovara i Škabrnje kako bi zbog epidemiološke situacije izbjegli moguću gužvu

Posjetimo, Zavod za javno zdravstvo objavio je detaljne epidemiološke preporuke za Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i preporučio da se broj sudionika Kolone sjećanja ograniči na 500, kretat će se u skupinama od 25 osoba, uz međusobni razmak, s maskama, bez bliskog fizičkog kontakta, rukovanja.
Svi sudionici programa obilježavanja Dana sjećanja u Vukovaru bit će obvezni pravilno koristiti maske za lice na otvorenom, kao i u zatvorenom prostoru, navodi Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) u preporukama za obilježivanje Dana sjećanja.
Tijekom cijelog programa obilježavanja u Vukovaru, uključujući dolazak i odlazak, sudionici će morati održavati međusobni razmak od najmanje 1,5 metra na otvorenom, a 2 metra u zatvorenom prostoru, uz iznimku za članove istih kućanstava.
Zabranjuje se bliski fizički kontakt i rukovanje između sudionika, a pridržavanje epidemioloških mjera nadzirat će covid-redari.

Izvor: 24sata/ Foto:Davor Javorovic/PIXSELL

Izvorni autor: Azra Šarčević/24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.