Vukovarski vodotoranj u bojama ukrajinske zastave: "Prisjećamo se osjećaja straha i neizvjesnosti"

24.02.2022. 19:46:00

POČAST GRADA HEROJA

Vukovarski vodotoranj večeras je osvijetljen u bojama ukrajinske zastave, u znak solidarnosti Vukovara s ukrajinskim narodom.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava objavio je fotografiju Vukovarskog vodotornja koji je i večeras osvijetljen plavom i žutom, bojama ukrajinske zastave, kao što je bio osvijetljen i lanjskog 25. kolovoza, povodom proslave 30. obljetnice neovisnosti Ukrajine. 

Penava je na Facebooku poručio da se time Vukovarci solidariziraju s ukrajinskim narodom s kojim su u mislima i molitvama. 

Vukovarski vodotoranj u bojama ukrajinske zastave

Vukovarski vodotoranj u bojama ukrajinske zastave (Foto: Facebook)

"Gledajući strašne scene koje jutros stižu iz Ukrajine, nemoguće je ne prisjetiti se tog osjećaja straha, neizvjesnosti i nesigurnosti. Upravo stoga solidariziramo se s narodom Ukrajine te smo u mislima i molitvama s njima.

Izražavam nadu kako će se ovi nemili događaji završiti u što skorijem roku, sa što manjim posljedicama na stanovništvo Ukrajine.

U znak solidarnosti, Vukovarski vodotoranj danas će svijetliti u bojama ukrajinske zastave, kako je svijetlio i 24. kolovoza 2021. godine povodom proslave 30. obljetnice neovisnosti Ukrajine", napisao je Penava.

Izvor: Dnevnik.hr/PDN/Foto: Pixsell/Facebook

Izvorni autor: S.Ve./Dnevnik.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.