Vukušić: Kandidirao sam se jer ne želim da budale prevladaju, od Zagreba ćemo napraviti gejmersku metropolu

11.03.2021. 07:24:00

Herman Vukušić psihijatar iz KBC-a Zagreb, kandidarao se za gradonačelnika Zagreba na nezavisnoj listi Agramera

'Ima ona poslovica, pametniji popušta. Ali kad se to desi, onda budale zaista zavladaju svijetom. Zato sam se kandidirao i na parlamentarnimizborima na listi gospodina Škore. Sada sam na nezavisnoj listi Agramera i možda moja kandidatura izgleda svježe, ali Agramer je još od osmog mjeseca prošle godine imala nekoliko godina s gospodinom Barićem koji je na kraju odustao. Onda su se dečki meni obratili', rekao je Vukušić u RTL Direktu.

Dodao je da mu se neka obećanja pojedinih kandidata čine na granici zdravog razuma i da bi svaki preduboki komentar išao bi izvan granica njegove struke.

Upitan za komentar obećanje HDZ-ova kandidata Davora Filipovića koji obećava gradnju tvornice za proizvodnju cjepiva protiv koronavirusa i raka u Zagrebu Vukušić je rekao da ne zna bi li plakao ili se smijao.

'Očito Filipović ne zna proces koji prethode nečemu takvom kao što je proizvodnja cjepiva. Drugo, ako se referirao na Sumamed, kao naš originalni hrvatski proizvod. Pfizeru je trebalo pet godina da proširi distribuciju koju smo u međuvremenu prodali. Imunološki institut koji je djelovao na području cijele Jugoslavije, bio je ključna institucija za proizvodnju cjepiva i on je uništen. Ovo nije moj prvi juriš na grad. Našao sam obećanje HDZ-a iz 1997. za Sveučilišnu bolnicu da će to biti bolnica sa svim sadržajima. A Filipovićeva predviđanja za tvornicu cjepiva mogla bi se ostvariti u generaciji unuka moje djece", kazao je Vukušić.

Upita što sa Sveučilišnom bolnicom jer je spominju Miroslav Škoro i Joško Klisović, Vukušić je rekao kako je je 'nova bolnica je već u postupku građenja'.

'Građani Zagreba zahvaljujući, ja sad neću ići u detalje, ali jednom čovjeku koji je u Hrvatsku dosada uložio preko 200 milijuna eura, govori se o njemu kao jednom tajnovitom slovačkom investitoru koji je ušao svojim kapitalom i u Bjelolasicu, dobit će novu opću bolnicu preko Save, tako da sva ova predizborna obećanja, nemojte to više ni spominjati'', kazao je Vukušić.

Istaknuo je da Agrameri imaju dva temeljna obećanja koja će izvršiti.

'Zagreb će dobiti jedan od najmodernijih centara za rehabilitaciju djece s posebnim potrebama u okviru kojeg će se provoditi programi, koji su znanstveno dokazani i na temelju kojih će Zagreb zaista dobiti svoje mjesto pod stručnim i znanstvenim mjestom Europe i svijeta. A drugo, od Zagreba bi volavezno se odazovite na cijepljenje, i ja sam napisao davno cijepiti se, da. Dakle, zjeli napraviti i europsku i svjetsku prijestolnicu gamerske industrije jer Hrvatska ima ogromni potencijal što nitko nije prepoznao'', kazao je Vukušić.

S obzirom da je prebolio teški oblik korone Vukušić je poručio da se treba cjepiti.

'Za mlađu populaciju svakako preporučam vektorska cjepiva, to je kod nas AstraZeneca, za stariju može genetsko jer zbog životne dobi puno je manja šansa da će se dogoditi nekakva nuspojava'', zaključio je.

Izvor: tportal.hr/Foto: Robert Anic/PIXSELL

Izvorni autor: V. B.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.