Za nestalim zrakoplovom traga više stotina ljudi: “Znamo gdje se ne nalazi”

30.05.2022. 09:45:00

I dalje traje potraga za zrakoplovom tipa Cessna 182 koji je posljednji put viđen na radaru u nedjelju oko 11.25 sati. Avion je letio iz pravca Splita prema Njemačkoj. Zarkoplov je nestao na području između Rakovice i Slunja. U letjelici su bile četiri osobe. Na terenu su policija i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja.

U avionu su bile četiri osobe. Pilot je Švicarac, dvoje putnika ima njemačko državljanstvo, a jedan hrvatsko.

Potraga za nestalim zrakoplovom Cessna, unatoč teškim vremenskim uvjetima, trajala je i ovu noć, a od jutra je intenzivirana te je uključeno preko 350 pripadnika Ravnateljstva civilne zaštite, policije, HGSS-a, vatrogasaca i lovaca, objavio je jutros MUP.

Državna intervencijska postrojba civilne zaštite postavila je bazu operacija i komunikacijsko-zapovjedno vozilo, odakle Ravnateljstvo civilne zaštite koordinira operativnim snagama na terenu te pruža logističku potporu. U pretragu je uključeno 25 pripadnika Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite s dva drona i dva kvad vozila, stoji u objavi Ravnateljstva Civilne zaštite MUP-a.

[Potraga zrakoplova Cessna✈️]
➡️ Potraga za nestalim zrakoplovom Cessna, unatoč teškim vremenskim uvjetima, trajala je i ovu noć, od jutra je intenzivirana, uključeno preko 350 pripadnika @RavnateljstvoCZ , policije, HGSS-a, vatrogasaca i lovaca
????https://t.co/R0j2L8pHfZ pic.twitter.com/UhPYuChgTl

— Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-RH (@RavnateljstvoCZ)May 30, 2022

Pročelnik HGSS-a: Teren nam definitivno ne ide na ruku

“Zrakoplov nažalost još nije pronađen, nastavljamo potragu, na terenu je preko 200 ljudi, HGSS, policija, vojska, lovci… Suzili smo područje, ali preglednost i šansa za pronalazak je bila vrlo mala, nastavljamo punom snagom koliko god bude potrebno”, rekao je za N1 pročelnik HGSS-a Josip Granić.

N1

Nalaze se nekoliko kilometara od Slunja, u selu Broćanac i fokusirani su na državnu cestu D1 i područje zapadno od nje.

“Tu počinju prva brda odavde pa do Velebita, težak je teren za kretanje, dodatni problem je kiša, magla, mokro je sve, sklisko, mekano, teško i za ljude i za aute, teren nam definitivno ne ide na ruku. Dronovi su letjeli noćas do 3.30 – 4 ujutro, bila je magla i nije se ništa vidjelo, ni termo kamere nisu mogle ništa snimiti”, rekao je pročelnik HGSS-a.

 

 

HGSS: Znamo gdje se zrakoplov ne nalazi

"Suzili smo područje potrage, znamo gdje se zrakoplov ne nalazi. Fokusirat ćemo se na određeno područje. Vrijeme ne ide na ruku, pada kiša, magla je, vidljivost je jako mala", rekao je u javljanju za Hrvatski radio pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja Darko Granić.

Izvor: n1/ Foto: HGSS

Izvorni autor: N1 Hrvatska

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.