Zadarska policija otkrila nove detalje skandala u vojsci: Nakon švercera oružjem i trojice pilota, prijavljena još dva civila

21.11.2019. 13:26:00

Pojavili su se novi detalji u priči o trojici hrvatskih vojnih pilota koji su helikopterom prevezli švercera oružjem. Podnesene su još dvije prijave.

Kako doznajemo, uz tri pilota i švercera oružjem, policija je podnijela prijave protiv još dvojice civila. Zadarska policija potvrdila je podnošenje prijave protiv muškaraca u dobi od 46 i 52 godine, koji se povezuju sa švercerom kojeg su vojnici prevozili.

"Temeljem prikupljenih saznanja u provođenju ovog kriminalističkog istraživanja, ono se nastavilo te su naknadno prijavljena još dva hrvatska državljanina u dobi od 46 i 52 godine, također zbog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari", priopćeno je iz PU zadarske.

Ministar Krstičević se ispričao

Podsjetimo, ministar obrane Damir Krstičević kazao je u četvrtak da se moramo zajedno obračunati s takvim ljudima te se ispričao u ime cijele Hrvatske vojske.

Kako je Dnevnik Nove TV ekskluzivno objavio, trojica pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva iz vojne baze u Zemuniku u helikopteru su prevezla glavnog dobavljača kojeg policija povezuje s ilegalnim tržištem oružja.

Slučaj o kojem su dosad svi šutjeli sada je pod istragom i civilne i vojne policije, ali i Općinskog državnog odvjetništva u Zadru. Krstičević je dodao i da je osnovano povjerenstvo koje će podnijeti analizu situacije i predložiti mjere kako bi se obračunali s takvim pojavama.

Izvor: Dnevnik.hr/Foto:Dnevnik.hr

Izvorni autor: M.V.

Autor: