Zadranin (71) pokosio dvije 16-godišnje djevojke na pješačkom, teško su ozlijeđene

10.12.2019. 12:19:00

Dvije 16-godišnjakinje teže su ozlijeđene u ponedjeljak poslijepodne, kada je na njih u Zadru, na obilježenom pješačkom prijelazu automobilom naletio 71-godišnji vozač, koji je uhićen i kazneno prijavljen.

Do prometne nesreće je došlo kada se 71-godišnji vozač pri upravljanju osobnim automobilom zadarskih registarskih oznaka, dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza, na kojem se prometom pješaka ne upravlja semaforima niti znacima ovlaštene osobe, nije približavao sigurnosnom brzinom iako je bio dužan to učiniti.

Uslijed toga je na obilježenom pješačkom prijelazu naletio na dvije pješakinje u dobi od 16 godina, koje su od siline udara pale na kolnik, a u trenutku udara pješakinje su prelazile kolnik na obilježenom pješačkom prijelazu. Pješakinje su kolima HMP prevezene u Opću bolnicu Zadar gdje su im konstatirane teške tjelesne ozljede.

Vozač je uhićen, te je nakon provedenog kriminalističkog istraživanja zbog sumnje na kazneno djelo Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, sinoć uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Izvor: Nacional/Foto:Ilustracija/Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Izvorni autor: M.K.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.