“Zaglavili smo u 20. stoljeću. Umjesto proturaketnog sustava maše se puškicama”

11.03.2022. 19:25:00

Stručnjak za sigurnost Pavle Kalinić rekao je da je pad letjelice u Zagrebu veliki međunarodni incident koji je pokazao da je NATO kišobran prilično šupalj, ili, kako bi rekli u Dalmaciji - funkcija mu je kao kad puše jugo, potpuno je neupotrebljiv.

“Sramotno je da je navodno preletio i Rumunjsku i Mađarsku i došao u Hrvatsku i nitko nije dojavio ništa. Slušali smo ove naše ministre da su to promatrali. Nije njihov posao da promatraju, nego da spriječe. Sedam minuta je dovoljno da se to obori. Ne vidim svrhu ovih ljudi koji po Zagrebu i RH šetaju u uniformama ako napokon ne počnu nešto raditi. Nije zamrznut samo vojni rok kao što je rekao jedan ministar, a kao što vidim zamrznuta je i protuzračna obrana”, komentirao je Pavle Kalinić.

Rekao je da su htjeli nabaviti anti-dron sustav za velike kulturne i sportske događaje, ali iz MUP-a su rekli da samo oni to mogu nabaviti. “Mi trebamo imati ozbiljno obranu. Ovo pokazuje da sustav ne funkcionira. Zaglavili smo u 20. stoljeću. Treba imati proturaketni sustav, a oni mašu puškicama”, rekao je, dodavši da je dokazano kako imamo nekompetentne osobe koje se ne snalaze.

Ponovio je da smo trebali imati porturaketni sustav kojemu je dovoljno dvije do tri minute da se to napravi. “Sramota je da nam ni Mađarska ni Rumunjska nisu ništa javili, kao ni SAD”, poručio je Kalinić.

Izvor: n1/ Foto: n1

Izvorni autor: N1 Hrvatska

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.