Zagreb ima 58 novih slučajeva

22.08.2020. 09:35:00

U protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo (NZJZ) „Dr. Andrija Štampar“ provedeno je 660 testiranja na SARS-CoV-2, a u Gradu Zagrebu zabilježeno je 58 novih slučajeva, izvijestili su u subotu iz NZJZ-a

Posljedično tome za 167 osoba izrečena je mjera samoizolacije.

Osam je novooboljelih osoba za sada negativne epidemiološke anamneze, 19 osoba su kontakti COVID pozitivnih osoba, a kod 22 novooboljele osobe je moguće izlaganje u noćnim klubovima i kafićima tijekom korištenja godišnjeg odmora.

Kod šest je osoba epidemiološka obrada u tijeku, a tri su osobe došle iz BiH.

Svi testirani korisnici i djelatnici domova za starije i nemoćne osobe na području Grada Zagreba negativni su na SARS-CoV-2, dodaje se u priopćenju.

Trenutno je u Gradu Zagrebu 537 aktivnih slučajeva i 1133 aktivne samoizolacije, naveli su iz NZJZ „Dr. Andrija Štampar“.

Izvor: tportal.hr/Foto: Matej Grgić

Izvorni autor: V.P,P.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.