Zagrebački studenti izazvali burne komentare izborom destinacije: 'Tamo vam je studirao i Šešelj'

12.02.2024. 10:56:00

OVO NISU OČEKIVALI

Studentski zbor Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu izazvao je pravu buru, a sve zbog - planiranog putovanja. 

"Otvaramo prijave za studijsko putovanje u Beograd u organizaciji Studentskog zbora Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Planirani datum putovanja je 15.3. - 17.3. kad će u raznolikom programu studenti Pravnog fakulteta u Zagrebu imati priliku uživati u svim čarima glavnog grada Srbije te posjetiti njihov Pravni fakultet", stoji u objavi Studenskog zbora spomenutog fakulteta. 

Kako najavljuju u opisu, prvi dan uključuje vožnju do Beograda, smještaj u hotel, posjet Pravnom fakultetu u Beogradu te razgled samog grada s fokusom na boemsku četvrt Skadarlija - stari dio Beograda. Nakon toga slobodno vrijeme pa noćenje. Drugi dan ih očekuje razgled Kuće cvijeća u kojoj se nalazi Titov grob, Novi Beograd, Trg Slavija, Hram Svetoga Save, Kalemegdan te mnoštvo drugih dijelova Beograda.

Slobodno vrijeme te noćenje. Treći dan je odjava iz hotela te (fakultativno) nezaboravno krstarenje brodom po Savi i Dunavu. Nakon toga slobodno vrijeme te povratak prema Zagrebu, stoji u opisu putovanja. Ispod objave osvanuli su razni komentari, uglavnom negativni prema ovom potezu Studentskog zbora Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

'Ništa vi naučiti nećete'

"Pravni fakultet se na kraju pretvorio u ljevičarsku kenjaru za indokrinaciju. Ništa vi naučiti nećete, što se prava tiče", "povedite svoje roditelje i profesore i ostanite tamo", "sram vas može biti, ali ništa bolje se ne može od vas očekivati", "koji idioti bolje idite na grobove hrvatskih junaka u Vukovar i poklonite se. Nadam se da ćete posjetiti kuću cvijeća i zapaliti svijeće. Btw i "cijenjeni" Šešelj je doktorirao pravo na Pravnom fakultetu u Beogradu", neki su od bijesnih komentara. 

"Sramite se! Ostanite tamo u toj državi koju već godinama vodi ratni huškač četnik i profesionalni kroatofob Vučić, učenik Šešelja koji je studirao upravo na fakultetu koji posjećujete! Budete li imali sreće možda vam taj isti Šešelj priredi dobrodošlicu s paljenjem hrvatske zastave kao što je prije par godina napravio kad je Njonjo Jandroković dolazio u posjet!".  

Ipak, našao se i jedan komentar koji odskače od ostalih. "Sretno! Lipo je svuda poći i svome domu opet doći", stoji u komentarima. "Ovo je jedini normalan komentar. Koliko rvatina na jednom mjestu. Dali bi ruku u vatru da kleče po crkvi, a mrze sve oko sebe", reakcija je na ovaj komentar. 

Izvor: Direktno.hr

Izvorni autor: js/Foto: snimka zaslona/YouTube

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.