ZAGREBOM U SUBOTU MARŠIRA ‘BESMRTNI PARTIZANSKI ODRED’: Hrvati i Rusi imaju identičnu tradiciju! Evo kako će to izgledati!

18.06.2021. 21:35:00

U povodu obilježavanja Dana antifašističke borbe i 80. obljetnice ustanka u Hrvatskoj, Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske organizirat će u subotu Mimohod gdje će se prezentirati portreti narodnih heroja i boraca. Ova tradicija naziva se ‘Besmrtni partizanski odred‘, slično kao što u Rusiji na Dan pobjede maršira Besmrtna pukovnija (obitelji boraca iz Drugog svjetskog rata nose njihove portrete) zajedno s regularnom vojskom.

besmrti partizanski odred, partizani
Photo: Borna Filic/PIXSELL

Mimohod će se održati u subotu 19. lipnja 2021. godine s početkom u 11 sati, a trajat će prema procjeni organizatora do 13 sati.

Sudionici Mimohoda polaze u 11.00 sati s Trga žrtava fašizma, potom Ulicom Franje Račkoga, Jurišićevom ulicom, Trgom bana Josipa Jelačića, Ilicom, te Frankopanskom ulicom do Trga Republike Hrvatske (bivši Trg maršala Tita). “Prezentiranjem portreta narodnih heroja i boraca sudionici Mimohoda odat će počast NOB-u i time podsjetiti na Ustanak 1941. godine. Mimohod završava pozdravnim govorima organizatora”, poručuju organizatori.

Napominju kako će Mimohod biti organiziran uz pridržavanje epidemioloških mjera.

besmrtni partizanski odred, partizani, antifašisti
Photo: Borna Filic/PIXSELL

Polaganje vijenaca na Mirogoju

U ponedjeljak 21. lipnja, Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH poslat će izaslanstva na Mirogoj gdje će se položiti cvijeće na Grobnici narodnih heroja i na partizanskom groblju.

Istog dana, s početkom u 11 sati, izaslanstva će položiti cvijeće na Spomen području Dotrščina.

Izvor: dnevno.hr/Foto:Pixell

Izvorni autor: N.K./Foto: Borna Filic

Autor: