Zaharova poslala poruku još jednoj europskoj državi: 'To je neprijateljski čin'

08.08.2022. 18:27:00

Ideja latvijskih zakonodavaca da Rusiju proglase "terorističkom državom" neprijateljska je akcija i dio opće antiruske histerije, izjavila je u ponedjeljak glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Zaharova

“Drugog kolovoza ove godine Komisija za vanjske poslove latvijskog parlamenta odobrila je inicijativu za priznavanje Rusije kao države koja podupire terorizam. U sljedećem koraku pitanje će biti razmotreno na sastanku latvijskog parlamenta (najbliži datum je 11. kolovoza).

Ovaj najnoviji neprijateljski korak Latvije savršeno se uklapa u antirusku histeriju koju je pokrenula Riga. Odgovornost za to treba izravno staviti na latvijsku stranu”, poručila je Zaharova, dodajući da takve provokacije mogu imati posljedice za Latviju i njezine stanovnike, prenosi N1 izvješće ruske agencije TASS.

Izvor: tportal.hr/Foto: EPA

Izvorni autor: S. S.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.