ZAHAROVA POTVRDILA! Lavrov ne dolazi u Beograd! Razlog: ‘Europa radi novu željeznu zavjesu’

06.06.2022. 10:23:00

Glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova rekla je kako Sergej Lavrov neće posjetiti Srbiju jer su njezine susjede zemlje zatvorile nebo za njegov avion.

Rekla je kako nije Moskva ta koja radi novu “željeznu zavjesu”, nego da je to Europa.

“Ruska delegacija je trebala stići u Beograd radi razgovora. Zemlje članice Europske unije i NATO-a zatvorile su zračni prostor, zatvorile su još jedan kanal za komunikaciju”, rekla je Zaharova za talijansku televiziju La7.

“Željezne zavjese neće biti, u krajnjoj mjeri, s naše strane, ne morate se brinuti. EU je ta koja zavjesom ograđuje Rusiju. Vaše greške su u tome što ste previše egoistični, što mislite da ste u centru svijeta, da pored vas na svijetu nema drugih naroda. Nemate moralno pravo da nekoga učite nečemu”, dodala je.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić u ponedjeljak će se sastati s veleposlanikom Rusije u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto: Guliver Images

Izvorni autor: 7dnevno

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.