Zajednica udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije RH: "S kojim pravom, u ime koga i za čiji račun pojedinci optužuju Tomu Medveda za veleizdaju?!"

19.07.2021. 12:12:00

S kojim pravom, u ime koga i za čiji račun pojedinci optužuju našeg ministra hrvatskih branitelja Tomu Medveda za veleizdaju, pitaju se u Zajednici udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije RH. Njihovo priopćenje za medije u kojem su iskazali podrška ministru Tomi Medvedu prenosimo u cijelosti:

U zadnjih nekoliko dana svjedoci smo mnogobrojnih neprimjerenih istupa u javnosti od strane pojedinih istaknutih pojedinaca iz redova naše braniteljske populacije, stoga držimo opravdanim uputiti javno priopćenje, a u svezi svih događanja.

Članovi obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, hrvatski ratni vojni invalidi, ali i svi hrvatski branitelji iz Domovinskog rata u cjelini, kao uostalom i cjelokupna hrvatska javnost, svjedocima su kako se dolaskom Tome Medveda na čelo Ministarstva hrvatskih branitelja općenita situacija u svezi braniteljske populacije znatno popravila na bolje i to nitko iole objektivan ne može osporiti.

Zar tako lako i tako brzo zaboravljamo sve prethodnike Tome Medveda na čelu našeg Ministarstva hrvatskih branitelja, ne ulazeći uopće u njihovu stranačku pripadnost?!Nisu li ti isti gotovo sve radili na štetu hrvatskih branitelja i stradalničke populacije?!Nisu li upravo navedeni htjeli ukinuti Ministarstvo hrvatskih branitelja i „strpati“ nas u kategoriju „socijalnih slučajeva“?!

Zar tako lako i tako brzo zaboravljamo tko je pripremao i predložio novi Zakon o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji?! Da, upravo je to učinio naš ministar Tomo Medved, kojeg sada optužujete za veleizdaju!

Tko vam uopće daje za pravo govoriti takve gnjusne riječi i u ime koga to zapravo činite!?Prihvaćamo činjenicu kako se netko bavi politikom i koristi razne načine za promoviranje svoje političke opcije i njenih političkih ciljeva, no smatramo kako je krajnje nedopustivo to činiti na ovakav krajnje bezobrazan način, što smo imali prilike gledati i slušati zadnjih dana!

Pozdravljamo i podržavamo donošenje Zakona o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata, jer je upravo ta populacija hrvatskih stradalnika zakinuta u svojim pravima od završetka Domovinskog rata do danas!Ta je dugogodišnja nepravda napokon ispravljena, zahvaljujući upravo našem ministru Tomi Medvedu i njegovom timu.Pojedinci su zadnjih dana u svojim javnim istupima u medijima, pa čak i kroz raspravu u Hrvatskom saboru, pokušali nametnuti razne teze i percepciju u hrvatskoj javnosti, a poglavito u braniteljskoj populaciji, kako se spomenuti Zakon o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata donosi isključivo za ostvarivanje prava srbočetničkih neprijateljskih formacija i njihovih pomagača!Rijetki su pojedinci koji su se u svojim raspravama prisjetili 402 ubijene nedužne djece i članova njihovih obitelji, kao i svih ostalih mnogobrojnih civilnih stradalnika iz Domovinskog rata diljem Republike Hrvatske!?

Ne budimo sebični i nepravedni prema toj populaciji koja liječi vrlo bolne ratne rane, kao uostalom i svi ostali hrvatski stradalnici iz Domovinskog rata!Republika Hrvatska je ipak pravna država, ma koliko to netko pokušava osporiti i negirati. Vjerujemo njenom vodstvu i svim institucijama, koje će uvjereni smo poduzeti sve potrebne radnje kako u praksi ne bi došlo do zlouporabe navedenog Zakona o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata!

Možda će se u provedbi ovog Zakona i pojaviti poneki slučaj zlouporabe i ostvarivanja nepripadajućih prava, zbog raznih nepredvidivih okolnosti i specifičnosti, jer idealno rješenje ovako kompleksnog problema zapravo i ne postoji.Bitna je ipak u cijeloj ovoj priči nepobitna činjenica kako će civilni stradalnici napokon ostvariti svoja prava u okviru ovog Zakona!

I za kraj, dajemo i dalje bezrezervnu i apsolutnu podršku ministru Tomi Medvedu, prvenstveno kao čovjeku, ratniku i hrvatskom branitelju, ali i njegovom nesebičnom i požrtvovnom radu, kako dosadašnjem, tako i budućem!

Domovini vjerni!

Predsjednik ZUHBDRP RH MARIJAN SMERNIĆ

Izvor: Kamenjar.com/PDN/Foto:kamenjar/screenshot

Izvorni autor: Zajednica udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije RH/Kamenjar.com

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.