ZAKON O BRANITELJIMA, MRTVO SLOVO NA PAPIRU: Poništen i drugi natječaj za ravnatelja OB Bjelovar

28.12.2021. 08:26:00

Niti iz drugog pokušaja Opća bolnica Bjelovar nije dobila novog ravnatelja ili ravnateljicu iako je jedan od kandidata koji zadovoljava uvijete hrvatski branitelj, dragovoljac Domovinskog rata, pa  će  tako na čelu najveće zdravstvene ustanove u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i dalje funkciju v.d. obavljati Ivanka Fehir Radanović.

Naime, na jučerašnjoj sjednici  članova Upravnog vijeća bolnice, glasovanjem  niti jedan od tri kandidata koju su zadovoljili uvjete natječaja, uz Ivanku Fehir Radanović to su bili i Zvonimir Žarec i Željko Štivić, nije dobio potrebnu natpolovičnu većinu glasova.

Modrić: Zakon je jasan

-Zakon je jasan, da bi netko bio imenovan mora dobiti četiri glasa od ukupno sedam koliko ima članova Upravnog vijeća, a to nije dobio niti jedan kandidat. Stoga je natječaj poništen, a bolnicu će i dalje kao v.d. voditi dr. Ivanka Fehir Radanović – kaže Emanuel Modrić, predsjednik Upravnog vijeća Opće bolnice Bjelovar. Očito je da će se ravnatelj tražiti iz trećeg pokušaja, no čini se da isti neće biti raspisan u nekom kraćem vremenu.

-Ne treba brinuti da bolnica nema Upravu jer v.d ravnatelja ima iste ovlasti kao i ravnatelj tako da sve funkcionira normalno. U ovom trenutku nije odlučeno kad će se raspisati novi natječaj,a bolnica može imati v.d ravnatelja idućih godinu dana – napominje Emanuel Modrić.

Ivanka Fehir Radanović, v.d.ravnateljica OB Bjelovar

Ovakav ishod je jasan pokazatelj da oko izbora ravnatelja nema očekivanog suglasja, te da se ne poštuju odredbe Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i  članova njihovih obitelji, te ostaje nejasno čemu onda odredbe zakona o prednosti braniteljima u natječaju ako to pravo ne mogu konzumirati.  

Izvor: bjelovar.live/Foto: BJLive

Izvorni autor: Krešimir Cestar

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.