ZAKOPČANI MEDVED PRIMIO PILOTE: ‘Naši će biti pod posebnom skrbi’, iz Srbije nema informacija o optužnicama

26.08.2022. 15:00:00

Potpredsjednik Vlade i ministar branitelja Tomo Medved i ministar pravosuđa Ivan Malenica primili su nekadašnje pilote Hrvatskog ratnog zrakoplovstva protiv kojih je Srbija podigla optužnice.

Sastanak je zatvoren za medije, a Medved (i Malenica) ostat će zakopčani i nakon sastanka, tek je predviđeno priopćenje iz Vlade.

Podsjetimo, premijer Andrej Plenković je jučer na sjednici Vlade optužnice nazvao “politički motiviranim”.

Iz Srbije nema informacija

“Srbija se treba suočiti sa svojom prošlošću, s učincima velikosrpske agresije Miloševićeva režima. Hrvatska je bila žrtva agresije, Domovinski rat imao je oslobodilački karakter i naši piloti bit će pod posebnom skrbi u ovom kontekstu i naći ćemo način kako reagirati”, rekao je Plenković.

Naglasio je da za sada iz Srbije nije došla nikakva pismena informacija o optužnicama, niti diplomatskim putem, niti pravosudnim.

Izvor: dnevno.hr/Foto:fah

Izvorni autor: Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.