ZAPAD JE PRELOMIO, RUSIJA ĆE POLUDJETI! Ukrajina bi mogla ući u NATO, Stoltenberg poručuje: ‘Pripada joj pravo mjesto u euroatlantskoj obitelji’

21.04.2023. 12:11:00

OVO ĆE ODJEKNUTI

Čelnici zapadnih zemalja sastaju se danas u američkoj vojnoj bazi Ramstein gdje će razgovarati o načinima na koji mogu nastaviti pomagati Ukrajini u obrani od ruske agresije.

“NATO saveznici složili su se da će Ukrajina postati članica”, rekao je glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg uoči sastanka u Ramsteinu u Njemačkoj, prenosi Dnevno.hr.

Stoltenberg je dodao da je sad glavni fokus da se Ukrajina obrani i pobijedi, ali je napomenuo da jednom kad rat prestane, Kijev mora razviti načine kako spriječiti nove napade.

Jučer je šef NATO-a rekao da je Ukrajini mjesto u NATO-u, ali danas je dodao da se s time slažu i druge članice. “Da budem jasan, Ukrajini pripada pravo mjesto u euroatlantskoj obitelji”, rekao je na konferenciji za novinare.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski nastavlja pozivati saveznike da ubrzaju i povećaju isporuku oružja o kojem Kijev snažno ovisi.

Izvor: Dnevno.hr/Foto:Ilustracija/snimka zaslona

Izvorni autor: PDN/Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.