ZAPOČINJE ISPLATA DIVIDENDE IZ FONDA HRVATSKIH BRANITELJA: Ove godine dobit će manje novaca nego lani!

15.07.2021. 15:00:00

Sljedećeg ponedjeljka, 19. srpnja, započinje isplata dividende za 2020. godinu iz Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihove obitelj. Ukupan iznos namijenjen za isplatu dividende za 2020. godinu iznosi 9.704.791,58 kuna, što po jednom udjelu iznosi 5,32 kune.

Iznos koji se raspoređuje za dividende ove je godine nešto manji nego prošle kad je za njih raspoređeno 12,55 milijuna kuna ili 6,84 kune po udjelu, dok je u odnosu na pretprošlu godinu (sa 7,2 milijuna ukupno ili 3,82 kn po udjelu) viši.

Isplata dividendi obavljat će se isključivo u poslovnicama FINA-e, a za to će biti potrebno predočiti osobnu iskaznicu ili putovnicu te dati podatak o OIB-u usmenim putem ili na papiru. Važno je napomenuti da drugi dokumenti neće biti prihvaćeni niti uzeti u obzir.

S obzirom da je datum raspodjele dobiti Fonda hrvatskih branitelja 16. srpanj 2021. godine, pravo na isplatu dividende imat će oni branitelji koji posjeduju udjele u Fondu  i oni koji su zahtjev za otkup udjela podnijeli poslije 17. svibnja 2021. godine.
Na dividendu iz Fonda hrvatskih branitelja nemaju pravo članovi Fonda HB koji su zahtjev za otkup udjela podnijeli zaključno s 17. svibnjem 2021. g. ili ranije;
otkupili svoje udjele i više ne raspolažu niti jednim udjelom.
Zaprimanje zahtjeva za otkup udjela i isplata udjela iz Fonda HB obavljat će se nesmetano i na spomenute dane, prema uobičajenoj proceduri. Za podnošenje zahtjeva za otkup udjela te isplatu dividende bit će potrebno, uz važeću osobnu iskaznicu ili putovnicu, dati podatak o OIB-u usmenim putem ili na papiru (ili osobnu iskaznicu na kojoj je otisnut OIB) te preslike navedenih dokumenata.

Izvor: Dnevno.hr/PDN/Foto:Davor Puklavec/PIXSELL

Izvorni autor: Ivana Jurišić/Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.