Zapovjednik Azova: Ako nestane hrane, hvatat ćemo ptice

03.05.2022. 08:45:00

Civili i ukrajinske snage koji se nalaze u čeličani Azovstal suočene su s neprekidnim bombardiranjem, a osnovne zalihe su im pri kraju, piše CNN. "Udari se odvijaju bez prestanka, a svakih tri do pet minuta izvode se i zračni napadi", rekao je Svjatoslav Palamar, zamjenik zapovjednika pukovnije Azov.

Iz čeličane je u nedjelju evakuirano oko 100 civila, a evakuacija planirana za ponedjeljak nije obavljena. Raspoloženje je loše, zalihe vode i hrane su sve manje i manje. “Ne mogu vam sa sigurnošću reći koliko je dana ostalo, ali vas mogu uvjeriti da štedimo”, rekao je Palamar i dodao da vojnici dijele sve što imaju s civilima. “Ako dođe do najgorega i ostanemo bez hrane, hvatat ćemo ptice i učiniti sve da ostanemo čvrsti”, rekao je.

Palamar je odbacio ruske tvrdnje da su stigli do blizine tvornice i da provode misiju čišćenja korak po korak. “Od sada je cijeli teritorij tvornice pod našom kontrolom i naša obrana je duž granica čeličane”, dodao je.

Izvor: n1/ Foto: n1

Izvorni autor: N1 Info

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.