ZAPREŠIĆ: Potpuni raspad sistema u "Divu iz predgrađa"

09.04.2020. 17:53:00

Teški su dani pred Zaprešićanima, budući da je Inter napustila grupacija oko menadžera Velibora Kvrgića, koja je od ove zime investirala u klub i dala mu financijsku injekciju

Željko Petrović više nije trener Intera! No, nije to najgora vijest koja je pogodila Zaprešićane – klub, naime, napušta i grupacija oko menadžera Velibora Kvrgića, koja je od ove zime investirala u Inter i dala mu je financijsku injekciju. Petrović je trenutačno u nizozemskom Den Boschu, tamo je i prije dolaska u Hrvatsku živio s obitelji, javio nam se mobitelom i rekao:

- Na žalost, moj je posao u Interu završen. Nazvao me Kvrgić i rekao mi je da zbog neizvjesne situacije uzrokovane koronavirusom više nije u mogućnosti sa svojim partnerima investirati u klub. Moj je ugovor, inače, trajao do 30. svibnja, međutim rekli su mi kako nema potrebe da ostajem u Interu, budući da više neće financirati klub. A oni su me i doveli u Inter, rekli su mi da ne mogu ostvariti ono što su obećali, te da je ovaj sporazumni raskid najbolje rješenje u ovako teškoj situaciji – rekao nam je Petrović, koji je o svom odlasku najprije obavijestio kapetana momčadi Komnena Andrića i dokapetana, Igora Postojnskog:

- Bili su šokirani, ostali su bez riječi...

Ne zna se što će biti s igračima koje su u Inter doveli Kvrgić i njegovi partneri, a sad već bivši trener Intera na kraju je istaknuo:

- Molim vas, ovim bih se putem želio zahvaliti svim ljudima u Interu s kojima sam surađivao u ovih nekoliko mjeseci. Bilo je prekrasno raditi s Brankom, Nikolom, Dragecom, Željkom, Ivanom..., posebno bih pozdravio tetu koja je brinula o nama kao da smo njeni sinovi! Upoznao sam fantastične ljude i ovo je za mene bilo lijepo iskustvo, žao mi je što je ovako završilo, što nas je ova pošast prekinula u zajedničkom poslu. Bio sam toliko sretan što sam opet mogao raditi u Hrvatskoj, vidjeti prekrasni Zagreb, ali protiv više sile ne možemo. Interu želim sve najbolje i možda nam se putevi opet negdje ukriže – rekao nam je Petrović.

Ovo je teški udarac za zaprešićki klub, koji je ionako već godinama jedva egzistirao i životario na „aparatima”. I kad se napokon probudila nada i stigla je financijska injekcija, koronavirus prekinuo je tu investiciju i ostavio zaprešićki klub u zraku, na trapezu neizvjesnosti. Kako će Inter preživjeti, može li „mađioničar” Branko Laljak pronaći još nekog „asa iz rukava”? Ovo su neprijeporno najteži trenuci u povijesti zaprešićkog kluba...

Izvor: sportske.jutarnji.hr/Foto: Goran Mehkek

Izvorni autor: Predrag Jurišić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.