ZAR I TI…SINE DADO!?

13.04.2024. 08:28:00

Šok i nevjerica. Konsternacija. Vodeći mediji zbunjeni, udruge "za zaštitu ženskih prava" šute, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova snašla se tek nakon tjedan dana od Dadinog javnog priznanja koje se svodi na: "Priznajem, pod djelovanjem droga činio sam neprilične stvari i seksualno uznemiravao kolegice…prijavio sam se na liječenje" i (navodno) podnijela prijavu. No, Jelena Veljača se ne oglašava, Severina također, pa ni Sarnavka, Rada Borić i ostale naše vrle feministice koje skaču na stražnje noge čim se načuje da je, primjerice, neki HDZ-ovac s lokalne razine vlasti "ošamario ženu"…Nešto se baš ne sjećam ni bilo kakvih javnih reakcija buduće "premijerke" Sandre Benčić, Kekinice, Dalije Orešković, gospođe Mrak - Taritaš.  

 Ma tko bi rekao…"naš Dado"!? Naš nasmijani, veseli, dobrodušni Dado (doduše, s ponešto žutim zubima - što se primijeti, ali tek kod nešto šireg osmijeha), osvajač tolikih filmskih nagrada, naš redatelj - genijalac!? Nemoguće! Pa on je bio perjanica lijevo-liberalne javnosti i prednjačio u borbi protiv "katolibana", sam je sebe zvao "feministom", bio pripravan za ženski rod i njegova prava glavu na panj staviti, dubiti na trepavicama, u ljuti boj krenuti - naročito protiv mrskih konzervativaca među kojima su se koncentrirala (ako je vjerovati medijima i njegovom lijevo-liberalnom čoporu) sva zla i opačine ovoga svijeta, poginuti ako treba!

 I nije to sve. Nije samo Dado u pitanju. Dodatnu pomutnju (a što je samo potencirao slučaj "našeg Dade" - Matanića) unose i informacije o nekim ranijim slučajevima; primjerice, kako se profesoru Akademije dramskih umjetnosti Ozrenu Prohiću (koji je od 1999. do 2023. godine suspendiran 7 puta zbog seksualnog i psihičkog zlostavljanja žena u ovoj instituciji!) nije dogodilo ništa - i danas prima punu plaću, a od primjerene kazne ništa (!?) pa i one vezano za slične prijestupe petorice profesora s Filozofskog fakulteta u Zagrebu o čemu se također gromko šuti, a u međuvremenu je jedan od njih nakon odlaska u mirovinu dobio čak i titulu professora emeritusa!

 Dakle, slučaj "našeg Dade" je po svemu sudeći samo vrh ledenog brijega - i kako stvari stoje, bez previše mudrovanja i analiza možemo zaključiti da su upravo institucije (pa i one obrazovne - što je naročito porazno) u kojima caruju autoriteti lijevo-liberalnog ideološkog usmjerenja pošteđene čišćenja, odnosno uklanjanja bolesnika i manijaka koji koriste pozicije moći kako bi zadovoljili svoje niske, prljave strasti i teško zlorabili povjerenje studenata, suradnika, ali i institucija, pa i društva u cjelini, a da na govorimo o teškom kršenju etičkog i profesionalnog kodeksa i moralnoj odgovornosti i društvenoj osudi. Na kraju - gdje su tu suđenja, izricanje odgovarajućih zatvorskih kazni!? Je li to ona "nulta tolerancija" na svaku vrstu nasilja, pa i ono najgore vrste vezano za prijestupe seksualne naravi čime se diče lijevo-liberalni i feministički krugovi!?

 Kad su u pitanju "njihovi" onda vrijede drugačiji kriteriji. Tako je i s "našim Dadom" kojeg mnogi upravo s te strane društvenog spektra nastoje amnestirati i sve svesti na "nestašluke" lika koji je "nemirne naravi" i povremeno nije znao što čini zbog konzumacije droga. Vrijedi li isto i za nekog tko u vrijeme konzumacije opojnih sredstava ubije čovjeka? Ili pijan prođe automobilom kroz crveno svjetlo i usmrti nekoga? Možemo li isto opravdanje primijeniti i na takve slučajeve?

 Jasno je kao dan: OPRAVDANJA NEMA! Ni za Matanića, ni Ozrena Prohića, ni za profesore s FF ni bilo koga drugoga! Moralno urušavanje temeljnih vrijednosti i posvemašnja relativizacija svega i svačega (već prema ideološkim mjerilima i potrebama) ionako su dobrim dijelom zahvatili naše društvo. Još nam samo treba generalna amnestija seksualnih zlostavljača i nasilnika od kojih pogubnije pojave nema.

 Suđenje, robija, moralna osuda i izopćenje iz društva jedine su primjerene kazne za zločince koji su spremni na sve, pa i seksualne perverzije, uvjereni kako ih položaj štiti od svega i da mogu činiti što god ih je volja. I naročito se to odnosi na one kojima povjeravamo svoju djecu na odgoj i obrazovanje! Tu popusta ni oklijevanja biti NE SMIJE!

 

Zlatko Pinter

Izvorni autor: Zlatko Pinter/PDN/Foto:Večernji.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.