Zašto hitna pomoć iz Garešnice nije odvezla životno ugroženog pacijenta u OB Bjelovar?

01.03.2021. 16:19:00

 U redakciju Portala Dnevnih Novosti zaprimili smo Facebook status ogorčenog hrvatskog  branitelja Zdravka Bito  u kojem je isti putem Facebooka prokomentirao   neugodna iskustva koja je doživio u   Garešnici  kada je dovezao svog prijatelja, također hrvatskog branitelja, na hitnu  u tamošnji Dom zdravlja. 

Njegovu  objavu prenosimo u cijelosti.

"Danas postavljam sam sebi mnoga pitanja na koja jednostavno nemam odgovor.
Ministru branitelja, internistima, kariolozima i liječnicima koji tvrde da rat ne utječe na bolesti krvožilnog sustava zašto onda imamo sve više branitelja koji se bore sa kardiovaskularnim bolestima.
Zašto hitna medicina ne prepoznaje očite znakove srčanog udara (čast izuzecima).
Zašto ja vozim ugroženog pacijenta na hitnu u Bjelovar bez pratnje medicinskog osoblja riskirajuči putom kaznu za prebrzu vožnju dok je tim hitne medicine slobodan.
Bilo bi tu još puno zašto ali nemam volje više pisati jer očito smo potrošna roba.
Hvala doktorima hitne u Bjelovaru koji su me potaknuli da ovo napišem jer im nije bilo jasno kako sam ja dovezao životno ugroženog pacijenta, a ne hitna iz Garešnice.
Mistre Medved danas je tvog ratnog prijatelja Tigra odvezla hitna u Zagreb još jedan u nizu sa srčanim problemima, samo te molim pitaj kolegu Beroša dali je normalno da čovjek sa očitim simptomima infarkta dobije termin za pregled u petom mjesecu 2023 godine.
Pitam sam sebe dok ovo pišem koliko če istinskih branitelja dočekati 70 godina, ovo mi sve više liči na ruski rulet dobro ako te preskoči. Našem Mitru što brži oporavak."

Izvor: PDN/Foto: fah

Izvorni autor: Krešimir Cestar

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.