ZAŠTO PROLETERKA IKIĆ-BANIČEK BJEŽI OD NOVINARA?

27.11.2019. 21:21:00

Gruda se ipak zavaljala.

Sisačko-moslavačka županija dobila je po svemu sudeći novu Merzelicu u proleterki Kristini Ikić - Baniček koja nas svako malo iz šume Brezovica podsjeća kako smo "fašisti" i "ustaše" a ona čuvar "antifašizma". Osim što "puca" od ljubavi prema Titu, Partiji i "antifašizmu", spomenuta čini se jako voli i novce. I život na visokoj nozi, naravno (a za što po logici stvari treba i nešto više novaca).

Ali, zato drugarica Ikić-Baniček ne voli nikako neugodna pitanja.

I zato ta uzdanica SDP-a i "antifašizma" u Sisačko-moslavačkoj županiji i gradu Sisku već danima bježi od novinara, kao i njezini najbliži suradnici (pročelnici).

Pod sumnjom su da su frizirali proračun Grada Siska težak 27 milijuna kuna, a čemu je prethodio niz krivotvorenja raznih izvješća i financijskih dokumenata. I nitko od njih nema petlje stati pred kamere i objasniti svoju ulogu u tomu. Pročelnici ne smiju ništa izjaviti na svoju ruku, a gradonačelnica je u stalnom bijegu od kamera i mikrofona.

Riječ je navodno o "prenapuhavanju" gradskog proračuna na rashodovnoj strani, kako bi se izvuklo što više novca, a kako kaže odvjetnik Branko Šerić, stvar se mora detaljno ispitati u čemu će vjerojatno sudjelovati i USKOK.

I sve se to događa u središtu jedne od najsiromašnijih županija, a akteri malverzacija su "socijaldemokrati" Davora Bernardića i ekipe. Nazdravlje! Tako to oni rade.

Novinari RTL-a (ovoga puta im treba odati priznanje), prilično su detaljno istražili slučaj i gledatelje izvijestili o brojnim krajnje sumnjivim malverzacijama gradonačelnice Kristine Ikić - Baniček i to ne samo glede gradskog proračuna, nego i po mnogim drugim pitanjima.

Građanima u prigradskim dijelovima Siska ona čak postavlja ultimatume i prijeti nedobivanjem komunalija ako i dalje "budu glasali za HDZ". Očito je kako njezin stvarni utjecaj uvelike prelazi granice ovlasti jednog gradonačelnika, što ne čudi, budući da je riječ o provjerenom SDP kadru i "antifašistkinji" koja po svemu spada u "Ligu prvaka". Iza svega je naravno, mašinerija SDP-a, jer kod djece komunizma "nema kriminala, korupcije i lopovluka", sve poštenjak do poštenjaka.

Njezino krajnje sumnjivo ponašanje koje se očituje ponajprije u izbjegavanju svakog susreta s novinarima zacijelo ima svoje uzroke. Jer, tako se ne ponašaju državni službenici i dužnosnici koji bi za svoj morali polagati račune javnosti.

Tako je upravo danas (27. studenoga u 18,30 sati) u okviru redovite emisije informativne emisije RTL televizije (RTL Danas) prikazana reportaža u kojoj su kamere posvjedočile da je gradonačelnica Ikić-Baniček unatoč inzistiranjima novinara koji su tražili odgovore na pitanja vezano za usvajanje gradskog proračuna, od njih jednostavno pobjegla na sporedni izlaz iz Gradske vijećnice uz opravdanje kako "nema vremena".

Nadajmo se da će ga uskoro imati - i odgovoriti na pitanja koja će pred nju postaviti istražna tijela ove države.

Zaslugom gradonačelnice, Sisak je izgubio već dva sudska spora, a trošak će, naravno, snositi građani. U ladicama čekaju još deseci tužbi (uglavnom vezano za protupravne otkaze koje je podijelila političkim neistomišljenicima, ali i za neke druge zakonske prekršaje).

Tu je i afera s Hokejaškim klubom Siscia, kojemu gradonačelnica i njezin suprug putem utjecaja na upravu ŠRC zabranjuju treninge i utakmice u novoj Ledenoj dvorani, a novinari su otkrili i e-mail prepisku u kojoj ona vodstvo kluba naziva "idiotima" i tvrdi kako joj "ne mogu ništa".

Kristina Ikić-Baniček ostala je upamćena i po ustrajnom negiranju komunističkih zločina proglašavajući to "izmišljotinama" i "krivotvorinama", u isto vrijeme optužujući "aveti prošlosti" (koje prepoznaje u Katoličkoj crkvi i HDZ-u), iako je službeno utvrđeno (prema podacima Policijske uprave Sisačko-moslavačke županije) kako je na kilometar i pol dugom stratištu u šumi "Brezovica" (od kuda je navodno krenuo "antifašistički ustanak" 22. lipnja 1941.) ubijeno 6.000 ljudi, dok je na području Sisačko-moslavačke županije evidentirano 119 masovnih grobnica s oko 45.000 komunističkih žrtava koje su pobijene poslije Drugoga svjetskog rata.

Prisjetimo li se samo njezinih zapjenjenih govora u "Brezovici" gdje ne bira riječi kad pred vrhuškom SDP-a i svojim "antifašistima" proziva ideološke neistomišljenike, zar treba čuditi njezina samovolja u gradu kojim upravlja?

(Vidi: https://www.hrsvijet.net/index.php/vijesti/43-glas-hrsvijeta/47159-boljsevici-ponovno-jasu; stranica posjećena 27.11.2019.)

Tko god nije na liniji "antifašizma", na meti je proleterke Kristine, njezinog supruga i njihove vrhuške i tu nema milosti. Neke od afera stare su godinama - i još uvijek nikom ništa.

Očito je kako "proleterska" klika lažnih antifašista ima čvrst korijen u Sisku, ali i u centrali na Iblerovom trgu u Zagrebu, ali je isto tako jasno da će se nakon svih afera konačno morati pokrenuti neki izvidi.

Nadajmo se malo ekspeditivnije i ažurnije nego u slučaju Marine Lovrić-Merzel čiji proces traje već više od 6 godina (i dulji je nego onaj vođen u SAD-u protiv Al Caponea prije 80 godina).

 

Zlatko Pinter

Izvorni autor: Zlatko Pinter / PDN / Foto:tportal.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.