Zašto su kosovski specijalci pucali na srpski auto? 'Udario je u policijski auto i pobjegao'

24.01.2023. 09:37:00

Ovaj incident srpski mediji predstavili su kao novi, ničim izazvan napad na njihove državljane na Kosovu. Objavili su i svjedočanstvo supruge upucanog Srbina. Kosovo tvrdi: Udario je u policijski auto, prenosi 24sata.

Kosovski specijalci pucali su na srpski automobil kod punkta na Bistričkom mostu u ponedjeljak i ranili su jednog Srbina, dok je drugi prošao bez ozljeda.

Ovaj incident srpski mediji predstavili su kao novi, ničim izazvan napad na njihove državljane na Kosovu.

- Pucaju nam na djecu, nije iznenađenje da pucaju i na odrasle. Strašno je što nam rade. Sin nam jadan plače kad čuje sirene. Suprug je na intenzivnoj, kad ga stabiliziraju, prebacit će ga za Beograd ili Kragujevac. Strašno je ovo što nam rade, kao da nismo ljudi, rekla je Ana Delević, supruga Miljana Delevića, Srbina kojeg su kosovske snage upucale u prsa. Njegov suvozač Dušan S. prošao je bez ozljeda, a srpski mediji objavili su i fotografije izrešetanog automobila.
Policija: Udario je u policijski auto i pobjegao

Kosovska policija objavila je kako se automobil s dvojicom Srba nije zaustavio na punktu i udario je u kosovski policijski auto ugrozivši živote policajca, prenosio je Reuters.

Nakon toga su specijalci zapucali.

- Policajci su na punktu radili svoj posao, pokušali su zaustaviti auto koji je udario u policijski auto i ugrozio je živote policajaca. Nakon udara su pobjegli - objavila je kosovska policija o pucnjavi.

Izvor: 24sata/Foto: Florion Goga/REUTERS

Izvorni autor: PDN/24sata/Reuters

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.