‘ZASTRAŠUJUĆE JE TO I ČITATI’: Šokirani Bulj poručio: ‘Za zasluge u ratu odlikovanja, za udbaške likvidacije i zvjerstva kazna bez pomilovanja’

16.04.2022. 08:49:00

O POMILOVANJIMA

Gradonačelnik Sinja i saborski zastupnik Mosta Miro Bulj oglasio se na Facebooku gdje je komentirao zahtjev nekolicine generala za pomilovanjem Josipa Perkovića i Zdravka Mustača. Podsjetimo, odvjetnik Anto Nobilo priprema molbu za pomilovanje Josipa Perkovića i Zdravka Mustača. Idući tjedan predat će je ministarstvu pravosuđa koje će u konačnici molbu proslijediti predsjedniku Milanoviću, koji će morati odlučiti hoće li ih pomilovati ili ne. Predsjedniku na stol stići će i pismo koje su potpisala sedmorica generala – Gotovina, Čermak, Česić, Krešić, Domazet Lošo, Ćosić te Miljavac koji apeliraju na predsjednika da pomiluje dvojac Perković, Mustač koji su 2016-te u Njemačkoj osuđeni za ubojstvo hrvatskog emigranta. Trenutačno kaznu služe u zatvoru u Glini.

Buljovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Zastrašujuće je na Veliki petak čitati izjave generala koji su predsjedniku RH uputili zahtjev za pomilovanjem udbaških likvidatora Perkovića i Mustača.

Smatraju da ih treba pomilovati zbog njihovih zasluga u Domovinskom ratu, a zaboravljaju da je stavljanje tih starih struktura na raspolaganje novoj demokratskoj vlasti bio jedini način da spase ‘živu glavu’ i sačuvaju svoje pozicije i interese. Generali moraju shvatiti da nagrada za zasluge u ratu ne može biti pomilovanje za stravične zločine, udbaške likvidacije i zvjerstva iz vremena komunističkog režima.

Isto tako, zasluge iz Domovinskog rata ne mogu biti opravdanje za poslijeratno profiterstvo. Zato je moja poruka jasna: za zasluge u ratu odlikovanja, za udbaške likvidacije i zvjerstva kao i za poslijeratno profiterstvo, zaslužena kazna bez pomilovanja. To je Hrvatska za kakvu su se moji suborci borili!

Izgleda da ovaj naš narod još prolazi svoju Kalvariju i Veliki petak, još uvijek je snažan utjecaj tih starih struktura, kao i novih korumpiranih kojih se trebamo osloboditi. Ali dolaze nove generacije i vrijeme blagog naroda. Još uvijek je petak, ali Nedjelja dolazi!”, napisao je Bulj.

Izvor: Dnevno.hr/Foto:screenshot

Izvorni autor: Dnevno.hr/A.L.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.