Zastupnik napao Plenkovića biranim riječima: 'On se bojao ići u JNA u vojsku, on je kukavica'

10.02.2024. 06:42:00

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak komentirao je najavljeni prosvjed oporbe koji bi se trebalo održati u subotu 17. veljače.

"Mislim da to nije nikakav test", rekao je o najavljenom prosvjedu. "Prosvjed su prije svega inicirali građani koji meni, GrbinuBenčić i drugima šalju poruke 'ljudi što se čeka, okupite se i rušite bandu'. To je inicirano porukama građana", tvrdi Beljak.

Siguran je da će prosvjed na Markovom trgu biti uspješan: "Markov trg je prostor koji šalje poruku, Markov trg je zatvoren za građane jer ga je Plenković zatvorio. Čemu ograde? Ono što je inscenirano da je bio teroristički napad, to je samo u Plenkovićevoj glavi".

"On se bojao ići u JNA u vojsku, on je kukavica, da nije, išao bi u vojsku kao cijela naša generacija, pa u Domovinski rat, ali je kukavica". Beljak poziva na ujedinjenje oporbe, navodeći da ne treba gledati ideologiju i stranački interes nego da se mora reći "ne" HDZ-u.

 

Prosvjed bez desnice

Ako HDZ pobijedi na izborima, kaže, "Hrvatska potonuti u totalni mrak iz kojeg se nikad neće izvaditi". Ipak, uvjeren je da neće doći do velikog ujedinjena oporbe na nadolazećim izborima. "Velike koalicije čiji bi dio bio i Most, sigurno neće biti", kazao je za N1.

Parlamentarna lijevo- liberalna oporba, podsjetimo, najavila je u četvrtak da će 17. veljače organizirati prosvjed na Trg sv. Marka zbog izbora Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika.

Pozvali su građane da pokažu da ne pristaju na autoritarnu vlast i poručili da je to početak kraja vladavine HDZ-a, ali u ovoj paradi oporbe izostala je desnica, a Most se javno distancirao. 

Izvor: direktno.hr/Foto: Snimka zaslona

Izvorni autor: BKK

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.